Så här kontrollerar motorn i Infiniti G35

En diagnostisk scanner är en av de mest pålitliga sätt att kontrollera en Infiniti G35: s motor. G35 använder en dator som brukar kallas en Powertrain Control Module, som konsekvent följer en givare och funktioner inom motor. Så snart som ett fel inträffar, tilldelar datorn det en kod. Om problemet kvarstår, blir koden klassificeras som "problem" och din check engine lampan tänds. En diagnostisk bildläsare kan inte bara kolla för aktuella felkoder, men alla andra mindre frekventa fel. Saker du behöver
OBD-II skanner
Visa fler instruktioner
1

Anslut en diagnostisk kabel till OBD-II-skanner, och anslut sedan kabeln till Infinit G35: s dator utlopp. Denna port är vanligtvis kallas en Data Link Connector, och det kan hittas under Infiniti streck, nära Huvlås. Det kommer inte att omfattas, och du behöver inga verktyg åt det.
2

Vrid Infiniti G35: s tändningsnyckeln till läge "ON". Vissa diagnostiska handdatorer kräver inte bara det elektroniska systemet för att vara aktiv, men Infiniti motorn igång.
3

Hämta koderna genom att trycka lämpligt kommando knapparna. OBD-II kodläsare och skannrar har alla olika fysiska layouter med knappar placerade på olika platser. Du kommer att behöva rådfråga din handdator bruksanvisning för exakt, lämplig procedur. Om du äger en förinställd scanner som automatiskt drar OBD-II-koder vid anslutning, så du behöver inte oroa dig för något av detta.
4

Titta på koderna på skärmen. För närvarande, behöver du bara bli berörda OBD-II-koder som börjar med bokstaven "P" De är drivlina koder. Titta även på hur enheten skiljer koderna. Det bör finnas en ikon eller någon annan indikator för "besväret" och "pending" code status.
5

Hitta de definitioner och förklaringar för OBD-II-koder på din skärm. Din Infiniti G35 kommer inte att ha dessa inom sina sidor. Generic OBD-II-koder används i alla OBD-II-kompatibel fordon, och dessa kommer mer än sannolikt hittas i skannerns manual. Om du inte kan hitta dem där, kan du enkelt hitta OBD-II-koder på nätet. Infiniti har en separat uppsättning koder som är unika för deras fordon. De är dessutom inte i bilens manual, men de kommer sannolikt inte att vara i skannerns manual. Du måste hitta den här på nätet, liksom.
6

Sammanställ en lista med problem som föreslagits av din Infiniti dator, baserat på de kodande definitioner. Läs över denna lista och överväga din egen nivå av kompetens och erfarenhet. Du är säker på din förmåga, öppnar Infiniti huva och felsöka motorn i detalj. Om problemen är bortom din förmåga, allvarligt överväga att köra G35 till en verkstad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66800.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.