Felsökning av en Kupévärmare

Komma i bilen på en frysning förmiddag, slå på värmaren, och ta emot en ström av kall luft är inte roligt. Värmesystemet fungerar genom att avleda kylvätska i ett värmeelement. En elektrisk fläkt blåser luft genom värmaren kärna, som sedan blåses genom gångarna till fordonskupé. Bilen Värmaren är ett relativt enkelt system och det finns ett antal felsökning du kan göra innan du tar din bil för ett kostsamt besök till en mekaniker. Instruktioner
felsökningssteg
1

Kolla under huven för att se om det finns tillräckligt med kylvätska (glykol) i bilen.
2

Starta bilen motorn och låt det att värma upp. Vrid värmaren på och lyssna efter fläkten. Om fläkten inte är igång, kan problemet vara relaterat till en trasig säkring.
3

Leta säkringsdosan under ratten. Konsultera säkringsförteckningen på rutan för att se var säkringen för värmaren är placerad. Dra säkringen ur och kontrollera att att den inte är trasig eller utbränd.
4

titt under huven och hitta slangarna som ansluter till värmeelementet. De slangar brukar ansluta till värmaren i brandväggen och är antingen svart eller rött. Om slangarna inte är varm vid beröring, kan kylvätskan inte cirkulerar ordentligt. Det kan vara dags att byta ut värmeelementet. En mekaniker bör göra detta.
5

Placera din hand på golvet i passagerarsidan. Om det är blött, eller har en söt lukt, då värmeelementet kan läcka och du kommer att behöva ersätta den. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65229.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.