Tändmodulen Problem

En brist tändning styrenhet kan vara en riktig huvudvärk ibland. Det kan ge ett brett spektrum av problem motorns prestanda, inklusive hindrar motorn från att starta eller att motorn stannar när du snabba på vägen, bara för att låta dig fortsätta din kör några minuter senare, som om ingenting hade hänt. Innan något av dessa symtom skickar du felsöka komponenter eller system inte är relaterade till den grundläggande orsaken till problemet, finns det några andra saker du bör veta när man hanterar en eventuell dålig tändmodul på ditt fordon. Funktion

tändningen styrenheten på bilen fungerar som en strömbrytare för att slå den primära strömmen produceras av tändspolen på och av. Modulen åstadkommer detta genom en serie av mycket små och känsliga elektroniska komponenter inuti den förseglade plasthölje styrenheten. Fördelaren använder denna elektrisk ström för att tända luft /bränsleblandningen i förbränningskammaren.
Testa

Tändsystem moduler levereras i mer än en konfiguration och storlek, beroende på din bil märke och modell. Dock kan din bil service manual ger anvisningar om hur du testar din modul. För detta behöver du en 10-megaohm digital multimeter. De flesta bildelar butiker kommer att testa modulen för dig gratis.
Överväganden

En dålig modul kan passera en felsökning testar även om en eller flera elektriska komponenter inuti är skadad. Små transistorer, dioder, resistorer och andra komponenter är mycket känsliga för värme. Och någon av dessa komponenter, nära den går sönder, inte kan misslyckas tills det finns tillräckligt med värme i motorrummet. Vid provning hemma, värma upp modulen med hjälp av en värmelampa. Fortsätt sedan med de tester som beskrivs i bilen manual, och jämföra dina resultat med de medföljande specifikationerna.
Byta

Installera en ny tändmodul är en enkel process. Beroende på bilmodell, kan modulen monteras i motorrummet, nära motorn, eller inuti fördelaren. Avlägsna fördelarlocket vid behov. Dra sedan ut modulen elektriska kontakten och skruva enheten. Installera den nya på plats, anslut elektriska kontakten och byt fördelarlocket, om det behövs.
Funktioner

Vissa tändning moduler kräver ett skikt av silikonfett under installationen . Fettet skyddar passytan av modulen från den värme som produceras under motordrift. Vid byte av modul, kontrollera med din bildelar leverantör om du behöver tillämpa detta fett på din enhet. Annars den nya modulen kommer att misslyckas inom ett par veckor efter byte.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64152.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.