Felsökning 1995 Ford Windstar Problem

Den 1995 Ford Windstar presenterade en 3,8-liters V-6 motor och automatlåda. Den minibuss var lastad med standard funktioner som låsningsfria bromsar och dubbla krockkuddar. Om du är en Windstar ägare, kan du ibland uppleva problem med din minibuss. Grundläggande felsökning av din minibuss kan hjälpa dig att spara på bekostnad av en checkup. Saker du behöver
bromsvätska
Momentnyckel
Servostyrningsvätska
Kylvätska
Funnel
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera 1995 Ford Windstar s Bromsvätskenivån om bromspedalen går hela vägen till golvet när du trampar på den. Bromsen Vätskebehållaren är placerad under huven bredvid motorn. Reservoaren för lock är märkt "Broms". Ta av locket och kontrollera nivåerna. Om vätskenivån är lägre än den angivna fyllningslinjen, tillsätt mer vätska.
2

Dra åt muttrarna på din Ford Windstar om däcken verkar vingla. Använd en skiftnyckel för att dra åt muttrarna med måttligt tryck. Dra en lug nut på vardera sidan av hjulet först, dra sedan åt man direkt från den. Lägg inte för mycket tryck på varje tappmuttem, eftersom detta ökar risken för strippa en mutter.
3

Kontrollera Ford Windstar s effektnivåer Steering Fluid om du har en svår tid att vända ratten. Du måste också kontrollera vätskenivåer om ratten verkar göra ett surrande ljud när du kör. Höj Windstar huva och lokalisera kraftbehållare steering fluid. Behållaren är placerad på vänster sida av motorrummet. Ta av locket på behållaren och kontrollera nivåerna mot fyllningen linjen. Tillsätt vätska servostyrning om nivåerna är låga, och sedan tillbaka locket.
4

Låt Ford Windstar att svalna om van börjar överhettas medan du kör. Det är viktigt att sluta så fort som möjligt för att undvika ytterligare skador på ditt fordon. Lyft huven och kontrollera kylvätskenivån nivåer i van. Locket för reservoaren är märkt "Kylvätska." Om ånga kommer ut ur behållaren när du försöker ta bort locket, stanna och låta bilen svalna ytterligare. Om kylvätskan nivåer inte når fyllningen linjen, lägg till en 50/50 blandning av kylvätska och vatten till bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67858.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.