Hur vet man att ersätta kopplingen

Ingen vet din bil bättre än vad du gör. Om du undrar om prestandan av fordonet är annorlunda för dig eller att du aldrig märkt det innan, är chansen att det är bilen. Att veta när en koppling behöver bytas är en sådan diagnos som kan börja med att ge bort subtila antydningar och förändringar i resultatet av fordonet. Medan det finns inget du kan göra för att förebygga eller åtgärda det från oundvikligen gå, ha det kontrolleras snart skulle sannolikt spara andra komponenter som kan skadas genom att ignorera problemet eller förlänga det oundvikliga reparationer som behövs. Instruktioner
1

Titta på varvräknaren på din bil när du skiftar normalt. De flesta vanliga sändningar har en varvräknare mätare på instrumentbrädan för att tala om för föraren när man ska växla till nästa växel. En halka eller utslitna kopplingen börjar skifta slarvigt och du kommer att märka att varvräknaren indikatorn rör sig upp och ner oförutsägbart. Detta är en utmärkt visuell indikering att kopplingen behöver bytas.
2

Känn fordonet. Återigen, ingen vet din bil bättre än du. Känsla hur växelspaken ingriper och hur motorn reagerar på normal växling är ett annat bra test för att se hur din koppling fungerar. Om det rycker eller hoppar onormalt och ofta när uppväxling eller nedväxling, kan det också vara en indikation på kopplingen är på väg ut.
3

Lyssna på motorn när du engagera växelspaken i växel. Detta test kombinerar Steg 1 och Steg 2, men i stället för att titta på varvräknaren eller känna ryck rörelse hos fordonet, kan du lyssna på hur motorn reagerar på det normala mönstret. Om det varvtal oregelbundet när växelspaken är engagerad i normal växling, upp eller ner, skulle detta göra varvräknare studsa oförutsägbart och fordonets ryck.
4

Lukta på fordonet. När kopplingen går i ett fordon, oftast kommer det att utelämna en stickande lukt brinnande gummi. Du kan mycket väl luktar det i kupén, men du skulle också luktar det när du parkerade bilen och fick ut av det. Även friktionsmaterialet av kopplingen är ungefär som materialet i en bromsback, när den är utsliten och kontakter svänghjulet felaktigt, skapar det denna dåliga lukt som är nästan entydigt och en tydlig indikation kopplingen behöver bytas.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63951.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.