Felsökning luftkonditionering på en Jeep Liberty

Luftkonditioneringen i din Jeep Liberty komprimerar ett köldmedium och blåser den resulterande kall luft in i kupén. När detta system inte fungerar, kan det bero på att trycket i AC linjerna är för låg, eller att kompressorn har misslyckats. Replacement kompressorer kan köpas från de flesta bildelar butiker. Uppladdning ditt system luftkonditionering kan göras av de flesta mekanik. Men innan du byter något, bör du felsöka problemet så att du vet vad som är fel. Saker du behöver
AC tryckmätare
Visa fler instruktioner
1

Öppna luckan säkringen panelen genom att dra ner på locket med fingrarna.

2

Dra säkringen för luftkonditionering med säkringen avdragare i gruppcentralen. Använd säkringsförteckningen på undersidan av gruppcentralen om du har problem med att lokalisera säkringen för luftkonditionering.
3

Kontrollera metallbandet i säkringen. Om säkringen är trasig, byt ut den mot en ny säkring med samma ampere.
4

Öppna huven på din Jeep Liberty. Leta upp lågtryck linjen luftkonditionering. Luftkonditioneringen linjerna blir stål linjer som löper på vänster sida av motorrummet. Det låga trycket linje på din frihet är märkt med en blå ventil locket på linjen. Den blåa ventilen locket och skruva på luftkonditioneringen tryckmätare
5

Skruva. ​​
6 < p> Vrid ratten på tryckmätaren moturs så att trycket i mätaren.
7

Kontrollera mätaren behandlingen. Din AC tryckmätare ska vara färgkodade. Om nålen på manometern sitter i det gröna bandet, är trycket i luftkonditioneringssystemet böter. Om det faller utanför detta område, då du kommer att behöva ha AC-systemet kontrolleras.
8

Kontrollera remmen som sveper runt trissan på slutet av Libertys luftkonditionering kompressor. Remtänderna bör inte vara skadad på något sätt. Om de är, byt ut remmen.
9

Starta Liberty motor och slå på luftkonditioneringen. Om du inte får kall luft blåser från luftkonditioneringen inom 15 minuter från start av motorn, behöver luftkonditioneringsapparater kompressorn bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64795.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.