Så här kontrollerar Vevaxelgivare på en 1998 GMC 350

Vevaxeln sensor på 1998 GMC 350 motor ligger på kamkedjan lock. Den sänder en signal till datorn, innehåller information om positionen för vevaxeln. Datorn använder denna information för att avgöra injektor timing och tändning kontroll, samt att detektera när motorn misständningar. Den har en tre-wire switch. Den gula sladden är veven signalkabeln, är den svarta kabeln jordledningen, och den rosa tråden är tändningen positiv tråd. Saker du behöver
Ström grafritande meter
Visa fler instruktioner
1

Anslut ström grafritning mätarens röda kabeln till den gula vev signal tråd och den svarta kabeln till en känd god jord. Följ instruktionerna på mätaren skärmen till vågform. Veva runt motorn medan du tittar på skärmen. Vågformen ska visa en uppochnervänd, fyrkantig U. Om inte, byt vevaxel sensorn.
2

Lämna den röda ledningen på veven signal tråd och den svarta kabeln på den kända goda jorden. Starta bilen om den börjar. Frekvensen bör vara 45Hz och ska visa några buggar eller avbrott medan fordonet går på tomgång. Öka motorns varvtal. Frekvensen (Hz) bör öka smidigt utan buggar eller avbrott.
3

Kontrollera spänningen. Om de tidigare testerna visade en spänning utanför intervallet eller ingen spänning alls, kontrollera spänningen genom att ansluta den röda kabeln till den svarta kabeln och den svarta kabeln till en känd god jord. Vrid nyckeln på. Spänningen bör ligga under 100 mV. Om spänningen är inom räckhåll, vrid nyckeln av.
4

Koppla vevaxelläget sensorns kontaktdon ledningsnät. Tryck på den röda ledningen till den rosa kabeln och den svarta kabeln till en känd god jord. Vrid nyckeln till läge "ON". Spänningen bör vara ca 12 volt. Om inte, byt ut vevaxelns lägesgivare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67570.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.