Varför finns olja läcker in tändstiften på min 94 Honda Accord?

Äldre Hondas är ökända för att utveckla oljeläckage i brunnarna tändstiftet och inuti cylindern. Honda placerade Accord s tändstift där pluggarna har optimal effekt i förbränningskammaren. Även om detta ger dig mer spark från motorn, placera dem där de gjorde, skapade ingenjörerna ett par gummitätningar för att skydda kontakten rören från oljeläckage. Tyvärr är dessa tätningar har en vana av att missa. Symptomen

första tecknet på problem kommer att vara när du märker olja i tändstiftshålen. Oljan kan samla tillräckligt hög för att täcka gnista stövlar insticksanslutningen och pluggen sladdisolering. Det är inte bara rörigt, men kan bli en brandfara.
Problemet

Ingenjörerna placerade tändstift i djupa urtag i toppen av ventilkåporna. Tyvärr är denna fördjupning omgiven av ventiler, vipparmar och kamaxel församlingar som ständigt överöst med olja. De gummitätningar i toppen och botten av tändstiftet röret är föremål för intensiv värme och vibrationer från närliggande kamaxel, ventiler och vipparmar. Detta gör dem sköra och bär ner dem platt. Slitna tätningar läcka.
Risk för skador

Oljeläckage i hålen tändstift kan svälla, försvaga och skada stövlar och isolering av tändkablarna. Olja som läcker ut inuti cylindrarna kan orsaka att motorn bränner olja. Ju äldre gummi munk sälar får, ju mer de sippra olja.
The Cure

Det enda sättet att åtgärda problemet är att ersätta alla de övre och undre gnista packningar plug tube. Försök inte lätt bota med RTV packning tillverkaren eller silikon. Dessa kan fylla i utrymmen avsedda att tillåta ett fritt flöde av olja och du kan blockera dess passage där oljan måste flöda, förstöra motorn eller orsakar onormalt slitage. Den gamla gummi donut packning måste avlägsnas och ersättas.
Job


Du måste ta bort ventilkåpan och vipparmen enheten för att komma åt den gnista plug tube sälar. Detta är inte ett jobb för den fega skugga träd mekaniker. Det finns massor av skruvar, fjädrar och rörliga delar du kan skruva upp. Om du inte är bekväm att ta isär vipparmar och kamaxlar, få en mekaniker att göra det. Åtminstone du vet vad som egentligen orsakar ditt problem, och du kommer att vara mindre benägna att fastna för en dyrare kolvring jobb som du förmodligen inte behöver.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68461.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.