Min 1997 GMC Sierra K1500 startar inte

Det finns inget värre än att köra för sent till arbetet eller till en avtalad tid, hoppa in i bilen och finna att det bara inte går att starta. Det finns några saker du kan försöka få din 1997 GMC Sierra K1500 igång och få dig på din väg. När du får bilen igång, kommer du vill ha det kontrolleras av en mekaniker för att se om det finns en större underliggande problem som bör åtgärdas. Saker du behöver
Stålborste
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera vätskor, inklusive mängden gas du har i din Sierra. Om din motor är mycket låg på olja, det finns en möjlighet att det kan ha beslagtagits. Om oljan är på rätt nivå och där gas i tanken, måste du kontrollera för andra problem.
2

Öppna huven på din Sierra och inspektera batterikablarna. Du vill se till att de är ordentligt anslutna till batteriet, startmotorn och solenoiden på startmotorn. Om någon av dessa anslutningar är lösa eller har en hel del rost på dem, ta bort dem från anslutningspunkten och rengör kabelanslutning och inlägg på batteriet, startmotorn eller solenoiden med stålborste. Anslut kablarna och dra åt dem.
3

Placera nyckeln i tändningslåset och vrid den till första läget. Titta och se om lamporna på bilen tänds. Om så är fallet, är detta ett tecken på att batteriet har ström. Om lamporna inte tänds, kan batteriet vara dött eller finns det ett elektriskt problem. Prova hoppa-starta din Sierra med hjälp av en vän.
4

Vrid hela vägen för att starta motorn, lyssna efter ett klickande ljud från motorn. Detta är i allmänhet en indikation på att startmotorn behöver bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67271.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.