Hur fixar Flimrande fordonslyktorna

Automotive elektriska system har blivit mer komplex med åren, men de grundläggande principerna bakom dem är liknande. Generatorn eller generator kommer att driva bilen under laddning av batteriet samtidigt. Ett vanligt problem med vissa system är tendensen att "strobe," eller gör lamporna flimrar. Diagnostisera problemet kunde ta bakgården mekaniker ett par minuter, om fastställande av det kan ta upp till en timme. Saker du behöver
Tänger Voltmeter Addera Visa fler instruktioner
Fastställande flimrande ljus i en bil
1

Kontrollera generatorn /generator med en voltmeter. Den vanligaste orsaken till flimrande ljus är en sliten generator, som en av de tre roterande tallrikar som genererar elektricitet slits ut. Så när enheten träffar "död punkt," kraften avtar, vilket gör att ljuset flimrar. Spänningen bör vara över 13, helst över 14 volt. Bildelar butiker kommer troligen att ha en maskin för att testa generatorn gratis. Byt generatorn om det misslyckas att producera mer än 13 volt, eller tester dåliga. De flesta generatorer sedan 1970-talet har interna spänningsregulatorer, men för externa modeller här enheten är monterad nära generatorn och kan orsaka en del fel.
2

Kontrollera lösa eller bortkopplad jordkablar. Vissa ombord motor datorsystem är känsliga för lösa anslutningar, påverkar tändsystemet också. En jordningsband eller kabeln är på motorn och ibland på transmissionen. Många elektriska apparater på bilen, inklusive tändsystemet, beror mycket på dessa jordanslutningar. Vinglar bultar eller intermittenta anslutningar kan orsaka ljuset flimrar. Dra åt dessa skäl, liksom det primära batteriet jordledning.
3

Kontrollera lösa eller frånkopplad tändkablar. På de flesta bilar, finns det en tråd för varje tändstift. När de lossnar, kan upp till 70.000 volt slipas varje gång tråden avfyras av distributören. Detta kan orsaka allvarlig ljus flimmer och kan skada känslig elektronik.
4

Kontrollera batteriets syranivå och testa separat för laddningskapacitet. Ett batteri förlorar sin förmåga att ta ut korrekt kan orsaka en svag flimmer i belysningen. På vissa modeller går en separat positiv ledningstråd i en kopplingsdosa i närheten. Denna box kan korrodera, eftersom det ofta är under batteriet där syran samlar. När korroderat kopplingsdosan inte medger full ström överföring, och när bilen är i rörelse kan den vingla eller stöta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63995.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.