Så här kontrollerar vevaxelsensor i en 1993 Chevy Blazer 4.3

Den vevaxelsensor på en 1993 Chevy Blazer 4.3 är placerad till vänster om den harmoniska balansblock. Den vevaxelsensor är en hall-effekt anordning som signalerar datorn placeringen av övre dödläget på cylinder 1. Datorn använder denna information för att bestämma tidpunkten för eldning av tändstift. En brist sensor skickar felaktiga signaler till datorn, vilket orsakar en grov körs motorn. I svåra fall, i avsaknad av en tillförlitlig signal, kommer datorn att tillgripa en limp home-läge. Saker du behöver
Volt /ohmmeter
dator diagnostiskt verktyg dvs Tech 11 eller en Vantage
kod scanner
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera att bindestreck för "check engine ljus." Om ljuset tänds, dra koderna för att avgöra vilken typ av fel bestäms av datorn genom att ansluta en streckkodsläsare till OBD-porten under vänstra sidan av instrumentpanelen och rattstången. Vrid tändningsnyckeln på och trycker på knappen på skannern märkt "Läs." Koden kommer att visas i ett fem tecken identifierare. Det kommer att ha en bokstav följt av fyra siffror. Tvärhänvisa här koden med koden faktablad som medföljer skannern. Arket kommer att ge en beskrivning av problemområdet. Om det nämner vevaxelsensor, är detta ett problem område.
2

Anslut datorn skannern till vevaxeln sensorn. Det elektriska kontaktdonet har tre ledningar. Centret tråd är marken och tråden till höger, tittar på den framifrån, är den 12-volts ingång. Tråden till vänster är signalen tråden. Sondera vänstra signalen tråd med den röda kabeln i skannern. Fäst den svarta ledningen till en bra jord. Slå på scannern och ställa den till vevaxeln sensortest.
3

Starta motorn och observera skannerskärmen. Sinusvågen ska se ut som en serie av rektangulära vågor vid lika fördelning. Alla ska se jämnt fördelade och exakt samma höjd utan avvikelser. Eventuella periodiska spikar, ojämna mellanrum eller svarta outs (där en våg försvinner) indikerar en brist vevaxel sensor.
4

med motorn avstängd, kontrollera vevaxelsensor för ett misslyckande eller för ingen signal. För detta en voltmeter kan användas. Vrid voltmeter till 20-volts inställning. Anslut den röda ledningen till mitten kabeln på givaren. Anslut den svarta kabeln till en bra jord. Vrid nyckeln på och notera resultatet på voltmetern. Indikationen bör vara mindre än 100mV. Om någon avvikelse större än 100mV sensorn har misslyckats. Om det inte finns någon spänning läsning, anslut den röda kabeln till den högra sidan av kontakten när man står inför det. Spänningen bör vara 12 volt. Om det inte finns någon spänning problemet är i ledningar. Om det är 12 volt, har sensorn misslyckats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63648.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.