Transmission Problem

Ett fordon transmission är enheten i en bil som skickar, eller "sänder," kraft från motorn till drivhjulen. Det fungerar genom en serie av kugghjul som upprätthåller den rätta effektområdet mellan motorn och hjulen. Det finns två typer av överföringar: en manuell växellåda, vilket kräver att växlarna manövreras för hand genom förflyttning av en spak som kallas en växel, eller automatisk växellåda, vilket kräver ingen manuell funktion. Om en sändning inte fungerar, kan det ha en stor inverkan på hur ett fordon fungerar. Det finns några vanliga problem som sändningar kan drabbas av. Dashboard varningslampa

flesta moderna bilar är utrustade med en varningslampa på instrumentpanelen som kallas en "check engine ljus." Detta visas när en av bilens datoriserade sensorerna detekterar ett möjligt problem. Det kan vara så enkelt som en gas tanklocket inte är ordentligt säkrade, eller kan vara en indikator på mer komplexa motor frågor, såsom överföring problem. När detta ljus visas, är det viktigt att ha ditt fordon kontrolleras så snart som möjligt.
Noise

Ovanliga ljud som kommer underifrån bilen, t.ex. en clunking buller vid växling, kan vara ett tecken på överföring problem. Detta skulle kunna innebära att transmissionsolja är låg eller smutsig, eftersom korrekt smorda transmissionsdelar är praktiskt taget ljudlös. Det kan också innebära att vissa transmissionsdelar bär ut.
Vätska som läcker

Även läckage av transmissionsolja inte nödvändigtvis betyda att överföringen är skadad , kan en brist på vätska i slutändan leda till allvarliga problem. Eftersom vätskan tjänar till att hålla transmissionen sval, utan rätt vätskenivå det kunde överhettas, vilket resulterar i omfattande skador. Otillräcklig vätska kan också hindra överföringen från att fungera ordentligt, eftersom det ger motorn med ström från transmissionen.
Svårt växling eller överföring "slirning"
p Om din överföring inte verkar fungera ordentligt under körning, såsom svårighet växling eller glider ur växlar, kan det vara ett tecken på yttre transmission problem eller mer allvarliga interna problem. Interna problem skulle kunna vara en indikation på att bära ut delar som måste ersättas, eller problemet kan bara vara en enkel sak att justera eller byta ut de externa kontrollerna. Addera fordon fungerar inte

Naturligtvis sker det allvarligaste transmission problem när den förhindrar fordonet från att röra sig alls. Detta kan orsakas av flera faktorer, såsom någon transmissionsolja, brist på vätska i differential och fördelningslåda eller ett internt problem. I denna situation måste en komplett motor diagnostik fyllas för att avgöra om problemet är relaterat till överföringen, eller på grund av någon annan orsak.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64026.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.