Hur berätta om du har en blåst topplockspackning

Din bil är inte igång som det gjorde innan, och du vet att det är något fel någonstans. Kanske är det en blåst topplockspackning? Även en olägenhet, kan bilen vara av vägen för ett par dagar. Era huvuden kommer definitivt att vara återuppstått eller ens bytas om de är mycket skeva aluminium huvuden innan transporten är trafiksäkra igen. Leta efter några döda giveaways som ledtrådar som din topplockspackning blåses och behöver repareras. Instruktioner
1

Kontrollera stick oljestickan. Den ledtråd att leta efter när du kontrollerar din motor oljestickan är en vit eller grå substans på oljestickan med oljan. Om du upptäcker detta, betyder det att du har vatten i din olja och det är ett säkert tecken på en blåst topplockspackning.
2

Kör bilen för att se om du upplever någon förlust av makt, speciellt uppför backar. Detta tyder på att bilen tappar kompression och har en blåst topplockspackning.
3

Kontrollera auto för överhettning. Bilen kommer att överhettas när den har en blåst topplockspackning och kommer att hålla överhettning oavsett vad ni försöker.
4

Lyssna efter ett tuffande ljud i motorn när du kör. Tuffar ljud och motorstopp ut är säkra tecken på en blåst topplockspackning.
5

Titta i backspegeln när du kör. Är bilen avger vitt ånga? Luktar det annorlunda än normalt? Dessa är alla tecken på en blåst topplockspackning.
6

Titta på kylaren för läckor och tecken på kylvätska om det inte borde vara, såsom tändstift. Om din radiator är låg på vätska ofta, kan detta vara ett tecken på en trasig topplockspackning. Leta efter olja i din kylvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65188.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.