Hur man testar en massa luftflödessensor för en '79 280ZX

Massan luftflöde sensor på en 1979 Nissan 280ZX, en het tråd sensor, finns i luftkanalen mellan luftrenaren och gasreglage. Datorn tillhandahåller den nödvändiga spänningen för att upprätthålla en konstant temperatur tvärs över viran. Med mer luftvolym som passerar tråden, är mer spänning nödvändig för att bibehålla dess temperatur. Datorn använder denna spänning variation för att beräkna och justera sekvensen bränsleinsprutning och tändning timing. Saker du behöver
Voltmeter
Visa fler instruktioner
1

Titta på kontakten i sidan av massan luftflöde sensor, märker att det finns sex trådar. När du tittar på kontakten, läser från vänster till höger, kan den första ledningen vara tomt ibland. Den andra tråden är signalen tråd, är den tredje tråden marken för sensorn, är den femte tråden tändningen positiva tråden som levererar ström och den sista tråden är det burn-off krets.
2

Kontrollera signalen massa luftflödet till datorn genom att ansluta den svarta voltmeter leder till en bra jord på insugningsröret. Använd den röda kabeln som en sond. Den har en skarp spets på änden som används för att sticka igenom kabelns isolering så att det gör kontakt med tråden under. Pierce den andra tråden från vänster, vilket är signalen tråden. Om sensorn inte något av följande provningar, det fungerar inte korrekt eller inte fungerar alls.
3

Vrid tändningsnyckeln på, utan att starta motorn och kontrollera spänningen. Det bör vara 1,5 till 1,6 volt. Starta motorn och notera spänningen. Det bör vara 2,5-2,9 volt på en varm tomgång.
4

Hastighet upp motorn till 2500 rpm. Det bör vara 3,0 till 3,5 volt. Sakta påskynda motorn och sedan börja sakta till en ledig. Under denna procedur, titta på spänningen. Det bör stiga i samma takt som rpm med inga avbrott - en tillfällig förlust av signal -. Eller buggar
5

Testa massa luftflöde sensor reaktionstid. Ha en hjälpare knäppa gaspedalen ett par gånger, snabbt. Det finns ingen anledning att rev det till ett högt varvtal, det borde bara rev till cirka 4000 rpm. Titta på spänningen. Det bör återigen reagera med samma hastighet som motorn. Om spänningen stiger mycket långsammare eller inte alls, är defekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68452.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.