Felsökning av en 1995 Chevy S10 Pickup 4.3 Motor

A 1995 Chevrolet S10 är utrustad med en första generation On-Board Diagnostic systemet. Den pickup motor (ECM) övervakar kontinuerligt motorns funktioner och register fall av fel och misslyckande. ECM tilldelar varje fel kod när de uppstår. Åtkomst dessa felkoder kommer att effektivisera processen för felsökning av motorn. Istället för att undersöka genom syn, ljud, och trail and error, kommer ECM att berätta exakt var du ska börja leta. Dock bör dra ECM: s felkoder vara början på en motor diagnostik, inte slutet. Saker du behöver
Paper clip
Pencil
Paper
Visa fler instruktioner
1

Öppna Chevrolet pickup dörr och huka sig. Titta in i benet utrymmet under instrumentbrädan. Där kommer du att hitta S10 hopsättningslinje Data Link direkt under ratten. Den ALDL fungerar som en dator utlopp och det är din anslutningspunkt till Chevy ECM.
2

Räta ut varje krök i ett gem. Sedan böjer klippet i en lång versalt "U"-form.
3

Stick ändarna på "U" formade gem i ALDL. Ena änden måste gå in i "A"-facket, och de andra måste gå in i "B"-facket. Båda är sida vid sida och de är på den översta raden, hela vägen till den högra änden.
4

Skjut din S10 är nyckeln i tändningslåset cylindern. Vrid till "On" beteckning. Detta kommer att aktivera pickup elsystem, samt lastbilens ECM. Låt motorn helt.
5

Plocka upp en penna och lite skrot papper. Titta på S10: s ljus kontrollera motorn och räkna hur många gånger den blinkar koden på dig. General Motors använder sin egen uppsättning av OBD-I-koder, med varje kod bestående av två siffror. Den första siffran i koden kommer i långa blinkar. Det andra numret kommer i korta blinkningar. Till exempel skulle GM OBD-I kod 19 handlar det vevaxelsensor, och det förmedlas som en lång blinkning följt av nio kortare blinkar. Det blir en paus mellan hela koder flash fel.
6

Slå upp definitioner för var och en av de blinkkoder förmedlas via kontrollera motorn ljus. GM: s koder publiceras inte i deras bruksanvisningar. Du måste hitta de definitioner antingen online, eller som del av en Haynes reparationshandbok för din 1995 pickup.
7

Prop öppnar S10 huva. Felsöka motorn bygger på de problem som anges av din pickup ECM. Långt bortom problemet specificeras av kodning definition. Exempelvis hänvisar GM OBD-I-kod 13 till en öppen syresensor krets. Felsökning inte bara denna krets, men syresensorn som helhet, och alla komponenter runt den. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66993.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.