Hur vill kolla en Ford Windstar DTC Trouble Code

DTC står för felkod. Ford Windstar s färddatorn kontrollerar olika system under varje körcykel och om något registrerar felaktigt, skapar datorn en DTC. Dessa koder motsvarar diagnostiska felsökning test som, när det är rätt utfört, leder teknikern att källan till felet. Kontroll koderna, dock är det första steget i felsökningsprocessen. Medan koderna inte berätta vad som är fel med Windstar, kan du inte hitta på utan att kontrollera dem först. Saker du behöver
Scan Tool Review Paper
Pen
Visa fler instruktioner
1

Anslut datalänkens kabeln på din scan tool till den diagnostiska porten undertill instrumentbrädan på förarsidan. Hamnen har en svart dammskydd som du måste ta bort för hand först.
2

Slå på Scan Tool och köra ett självtest på Windstar per genomsökningen verktygets anvisningar. Du kan köpa ett felsökningsverktyg på de flesta bildelar återförsäljare eller genom din lokala verktyget leverantör. Se till att köpa en scan verktyg som fungerar med Ford programvara.
3

När självtestet återgår koderna, kommer de att visas på Scan verktyget skärm. Skriv dessa koder ned för senare referens.
4

Avsluta självtestet per instruktionerna i skanningen verktygets bruksanvisning. Sudda inte koderna vid denna tidpunkt. Radera koderna kommer inte att rätta till problemet och kan göra det svårare att felsöka, beroende på vilken typ av fel.
5

Koppla datalänkens kabeln från Windstar diagnostiska porten när självtestet är avslutat . Placera dammskyddet över porten för att skydda den från föroreningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65096.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.