Hur man testar tändkablarna

tändstiftet trådar på din bil är ansvariga för att leverera en elektrisk laddning från distributören till motorns tändstift. Dessa tändstift kablar bör kontrolleras var 30.000 miles. Även byte är egentligen bara nödvändigt när de misslyckas, bör du kontrollera dem för att se till att de fungerar normalt. Du måste vara bekant med en voltmeter, en enhet som säljs i de flesta bildelar butiker som mäter den elektriska ström som passerar genom en komponent. Saker du behöver
Voltmeter
Visa fler instruktioner
1

Vrid på voltmetern till "Ohm."
2

Open huven på din bil och dra en av tändkablarna från toppen av motorn och utanför distributören. Trådarna kommer att vara ganska tjock, kommer att köra längden av de flesta fordonets motorer, och kommer att vara skyddade med gummi eller silikon. De tändkablarna är normalt antingen rött, svart eller blå. Den exakta färgen beror på märke och modell av din bil. När man drar i tändkablarna, se till att fordonet är avstängd så att distributören inte levererar en elektrisk laddning genom ledningarna, och hålla trådarna i ändarna tändkabeln (det finns lock på varje ände av trådarna gjorda för dig att greppa på).
3

Infoga en av de elektriska ledningarna från voltmetern till ena änden av tändkabeln. Se till att ledningen vidrör tändkabeln terminal. Sätt i den andra ledningen från voltmetern in den andra änden av tändkabeln.
4

Titta på skärmen på voltmetern. Ohm mäter det elektriska motståndet i tråden. Mätaren ska läsa mellan "0" och "0,05". Om det står högre än "0,05", byt tändkabeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65095.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.