Så här kontrollerar Bränslesystem om bilar

Bränsle tillförs till insprutningssystemet i moderna bilar och lätta lastbilar med en elektrisk bränslepump placerad i bränsletanken. Theses system arbetar vid högt tryck och när pumpen misslyckas, eller ett bränslefilter blir igensatt, kan motorns prestanda problem uppstå. Test av bränslesystemet kräver användning av ett bränsletryck testare. Denna billiga testare finns på lokal bildelar butiker. Saker du behöver
Bränsle tryckprovare
Visa fler instruktioner
1

Leta testporten och ta bort locket från armaturen. Testet porten finns under huven på bränsleledningen eller bränslefördelningsröret nära spridarna. Den exakta placeringen varierar från tillverkare och kan hittas i en servicemanual (se Resurser avsnitt).
2

Avlasta trycket i bränslesystemet genom att först placera en butik handduk under testporten att absorbera utspillt bränsle och sedan trycka ned ventilen i testporten. Bränslet är under stor press och skyddsglasögon bör användas vid alla tillfällen för att förhindra skador.
3

Installera testaren på testporten genom att välja rätt adapter för bilen och skruva på testporten. Sedan fäster testaren till adaptern med snabbkoppling.
4

Vrid startnyckeln till körläge och sedan ut två gånger för att prima systemet. Starta motorn och läs av bränsletrycket. Jämför den här behandlingen till de specifikationer som finns i servicehandboken. Många tillverkare har specifikationer för knappen på /av motorn drift samt motorn igång. Var noga med att kontrollera och jämföra de båda avläsningarna enligt anvisningarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64457.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.