Hur man diagnostiserar en sprucken avgasrör

Avgassystem läckage på ett fordon inte kan bara vara irriterande, men också farligt, ibland läckage kan leda till utsläpp av kolmonoxid som kommer in i kupén. De avgassystem börjar vid Grenrörspackning och färdas genom grenröret, huvudledning, katalysator, ljuddämpare eller resonatorer och ut genom avgasröret. Spruckna avgasgrenrör är en av de mer allvarliga läckage eftersom de ges de initiala förbränningsgaserna från cylindrarna. En behörig DIY reparation person kan hitta ett avgasgrenrör spricka med hjälp av några enkla tekniker och verktyg. Saker du behöver
Assistent Review Stetoskop
Ordet jack
Jack står
Rökmaskin
Inspektionsspegel
Visa fler instruktioner
1 < p> Placera fordonet i "park" för en automatisk och "neutral" för en manuell växellåda. Fast inställd nödbromsen. Du kan utföra ett avgasgrenrör kontroll medan fordonet sitter i ett garage, men lämna garagedörren öppen för optimal ventilation. Starta motorn och höja huven
2

Lean över skyddspanelen närmast grenröret om du har en liten 4 -. Eller 6-cylindrig modell motor. För en V-6 eller V-8, välj en sida av fordonet. Lyssna noga till varje ljud som liknar ett klick, popping eller plapping ljud som kommer med en regelbunden eldningscykeln av motorn. En spricka i en av de blyrör knutna till en avgasport gör detta ljud med regelbundenhet - varje gång cylinder bränder. En spricka längre ner inuti grenröret uppsamlingskammaren kommer att ha en mer dova brus avgaser läcka. Kontrollera båda sidor i fallet med en V-6 eller V-8.
3

Lean över olika punkter i avgasgrenröret, från framsidan av motorn till den bakre. Lukta för någon lukt som liknar rågas, eller en sjuklig söt lukt, vilket är ett tecken på rå koldioxidutsläpp. En sprucken avgasgrenröret kommer att avge en mycket stark lukt av oförbrända gaser, eftersom den inte har passerat genom den katalytiska omvandlaren och ljuddämparen. Leta efter avslöjande tecken på svart rök som kommer från grenröret - bevis på rika, oförbränt bränsle. Har en assistent rev motorn några gånger och leta efter svarta eller mörkgrå gasformiga plymer.
4

Don ett stetoskop och placera sonden över ventilen täcker av motorn. Lyssna uppmärksamt för någon mekanisk klicka eller clacking när du flyttar sonden över hela längden av ventilkåpan. För V-6 och V-8 motorer, kontrollera båda ventilkåpor. Om du hör ett sådant ljud som kommer från en viss plats på ventilkåpan, kan du utesluta säkert ut ett avgassystem läckage. Om du hör några sådana ljud, köra sonden över olika delar av avgasgrenrör. En läcka i grenröret kommer att inrätta små vibrationer, och du kommer att upptäcka det i stetoskopet.
5

Använd en domkraft för att lyfta fordonet högt nog för att placera två pallbockar under bakre ramen och två pallbockar under den främre ramen. Anslut en bärbar rökmaskin till avgasröret, enligt anvisningarna i satsen. Placera adaptern rörkon över avgasutloppet hålet och vrid röken maskinen. Låt det trycksätta hela avgassystemet. För ett dubbelt avgassystem, använd satsen adapter för att ansluta den andra avgasröret. Motorn får inte vara igång för detta test.
6

Titta på den vita röken från rökmaskin, vilket kommer att läcka från något hål eller spricka i avgassystemet. Börja i avgasröret och arbeta mot framsidan av motorn. Du kommer att upptäcka ett avgasgrenrör läckage omedelbart av den vita färgen på röken lämnar grenröret spricka. Om rökmaskin kit levereras med en halogen eller UV-ljus, använd ljuset för att bättre se rökutvecklingen. Använd en vinklad inspektion spegel att titta under grenröret för dolda läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68226.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.