Så här testar tändspolen på en 1993 Jeep Cherokee

Testa tändspolen på 1993 Jeep Cherokee hjälper dig att diagnostisera vissa motorproblem med din Jeep. Spolarna är monterade lågt på passagerarsidan på 4,0 liters motorn, den vanligaste motorn i dessa lastbilar, och kan nås relativt lätt. Testa spolen är inte olikt testar en spole på något fordon, men du behöver en multimeter för att utföra testet. Om du inte har en multimeter, kan du få en på en Biltema eller hem förbättring center. Saker du behöver
Wrench in
Digital multimeter
Visa fler instruktioner
1

bort den negativa kontakten batterikabeln från batteriets minuspol, med hjälp av en skiftnyckel Lossa bulten. Lyft kontakten utanför terminalen och ställ den åt sidan så att det inte kan komma i kontakt med batteriet medan du arbetar.
2

Leta spolen på passagerarsidan av motorn. Det är rektangulärt formad och har en stor tråd som ser ut som ett tändstift tråd som kommer ut ur toppen. Addera 3

bort spolen tråd från spolen wireterminalen och lägg det åt sidan. Koppla den elektriska kontakten från baksidan av spolen efter frigöring av låsfliken från kontakten. Dra kontakten rakt av spolen.
4

Ställ din multimeter till ohm läge så att du kan läsa motståndet i spolen. Leta reda på den negativa terminalen där kontakten var och placera en ledning från din multimeter på det. Det spelar ingen roll vilket leder eftersom du testar motstånd, inte elektrisk ström.
5

Placera den andra sladden från multimetern på batteriet pluspol. Notera motståndet läsning på mätaren. Det bör vara mindre än 1 ohm. Helst, är du ute efter en läsning av noll eller nästan noll här.
6

Ta testet bly från pluspolen och placera den på spolen tråd eller hög spänning terminalen på spolen. Notera avläsningen på din mätare. Du letar efter ett intervall på 6.000 till 30.000 ohm för detta test. Om avläsningarna ligger utanför detta intervall, är spolen inte sannolikt och behöver bytas.
7

Byt spolen om den är defekt eller anslut den gamla spolen om den passerar testen. Installera den elektriska kontakten till spolen och knäpp fast den på plats, vilket gör att låsfliken att engagera spolen. Installera spolkabeln på hög spänning terminalen på spolen.
8

Anslut den negativa batterikabeln till batteriet terminalen och dra åt bulten med en skiftnyckel.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64788.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.