Felsökning av en Saturn

Saturnus var en General Motors märke av bil som grundades 1990 och upphörde 2009 då GM har omorganiserats på grund av konkurs. Medan varumärket kämpade i sina senare år var Saturnus väl mottagen och populär i dess början faser som GM skapade mindre, prisvärda och pålitliga bilar. Brist på evolutionen skada produkten eftersom det inte fanns några större omdesign för nästan ett decennium, och när GM började lägga mer fokus i Saturn varumärke, hade många köpare gått vidare. Det finns fortfarande många Saturn modeller på väg, och felsökning kan göras enkelt. Instruktioner
1

Försök att starta bilen. Även en bil som inte startar normalt tyder på en dålig starter eller dött batteri, hade många 2001 Saturn-modeller ett problem med en separation i länkarna i kamkedjan i motorn. Om länkarna separeras, dog bilen och kunde inte startas igen.
2

Inspektera vätskenivåer i motorn för att se till att din bil har lämpliga nivåer av olja, kylvätska, bränsle och transmissionsolja . Plasten porten på modulära reservoarenheten var känd för att knäcka på vissa Saturn Ion modeller, enligt LemonAuto.com. Detta kan orsaka ett bränsleläckage som påverkar fordonets prestanda. En styrservobehållaren läckan var också problematiskt för de 2008 och 2009 Saturn Vues.
3

Testa sändningen om möjligt genom att köra fordonet runt en tom parkeringsplats och sig växlar från back till köra till parken. Både 2009 Saturn Aura och Outlook återkallades på grund av en felaktig överföring där växelspaken inte skulle spegla den aktuella sändningen status, vilket innebär att bilen skulle vara kvar i enheten av misstag efter att föraren skiftas in parken. Kontrollera också om någon sparkar eller knackar sensationer när Saturnus skiftar kugghjul i enheten eller omvänt.
4

Kontrollera elsystemet genom att slå på radion, strålkastare och blinkers. Flera Saturn Outlooks med en uppvärmd spolarvätska systemet hade en felaktig kretskort som kan leda till att systemet överhettas, vilket resulterar i multipla elektriska brister. En lukt i hytten på fordonet är också vanligt om detta inträffar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65097.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.