Tecken på en Vacuum Läckage på en lastbil

Problemet med att diagnostisera ett vakuum läcka i din bil är att det kan komma från så många olika ställen. Det kan vara så enkelt som en sprucken vakuum linje eller frånkopplad slang, eller det kan komma från insugningsröret eller höger från förgasaren. Oavsett vilken del av din motor är väsande andning, är den effekt det har på motorns prestanda ganska igenkännbar. Hög tomgång

Vacuum läckor orsaka unmetered luft att komma in i förbränningskammaren. I lastbilar utan en datoriserad tomgång, kan det leda till att tomgångsvarvtalet att gå för högt. Om du har rullat tillbaka-skruven på förgasaren och du fortfarande tomgång för hög, har du förmodligen en lokaliserad läcka, möjligen i förgasaren eller gaspådrag packningar kropp.
Ojämn tomgång

Det verkar ologiskt men vakuum läckage kan också orsaka en låg eller ojämn tomgång. Vad som händer är att motorn klickskott om bränsle /luftblandningen är så mager att tändningen misslyckas i cylindern. Denna typ av problem är en allmän symptom som kan peka på en mängd orsaker, såsom en fast avgasåterföring (EGR) ventil eller ett vakuum läcka i eller runt insugningsröret.

Tvekan vid acceleration

Lean misständningar också plåga motorn under acceleration, vilket orsakar en hicka i effektklass eller ens en baktändning från avgassystemet. Men eftersom de gasinmatningsskivorna är öppna under acceleration, finns det en mindre uttalad effekt än när motorn går på tomgång. En motor i hög hastighet, men i grunden utrullning, uppvisar symptom liknande de märkt på tomgång eftersom gasinmatningsskivorna är stängda och således vakuumsignalen är större.
Väsande

Om läckan är illa nog, kan du faktiskt höra det väsande i motorrummet. Om du kan lokalisera väsande ljud, spraya förgasare renare runt den. Om tomgång jämnar ut tillfälligt, har du hittat ett vakuum läcka.
Misslyckades Strålningstest

Ett vakuum läcka är en av många saker som kan orsaka ett fordon för att misslyckas ett utsläpp test. Misständningar i förbränningskammaren orsakas av mager bränsleblandning skicka mer oförbränt bränsle till avgasreningsystem, vilket resulterar i olagliga halter av kolväten i avgaserna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64559.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.