Hur man återställer Check Engine Light på en 1999 Jeep Wrangler

Den 1999 Jeep Wrangler är utrustad med en PCM (Ström Train Control Module). PCM är huvuddatorn för 1999 Jeep Wrangler. Närhelst ett problem uppstår, känner igen PCM den den och lagrar koden för problemet. När det PCM lagrar koden kommer "Check Engine" light lyser. Du måste återställa "Check Engine" light för att göra det stänger. Saker du behöver
DRB felsökningsverktyg
Skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera 16-vägen datalänk under förarsidan streck nära förarsidan. Detta är kontakten som DRB Scan Tool koppla in.
2

Slå tändningen av och på tre olika tider för att bestämma "Felkoder." Slå på tändningen, utanför, på , av, på. Detta måste ske i minst fem sekunder.
3

Inspektera "Check Engine" light. När du slår på tändningen på och av erforderlig mängd gånger inom fem sekunder kommer "Check Engine" blinka samma mängd gånger som det felkod med en paus mellan de två olika flash siffror. Exempel: Om "Check Engine" blinkar tre gånger sedan paus och därefter blinkar fyra gånger, då felkod 34
4

Hook DRB Scan Tool i 16-vägen. anslutning under förarsidan streck. Följ instruktionerna för att ange i "Error Code" nummer. DRB vägtull kommer därefter lokalisera felet och berätta om problemet som orsakar det.
5

åtgärda eventuella problem som DRB verktyget har erkänt och återställa "Check Engine" light. För att återställa "Check Engine Light", kopplar den positiva batterikabeln från den positiva batteripolen i 60 sekunder. Använd en skiftnyckel för att lossa och ta bort den positiva batterikabeln.
6

Sätt positivt tillbaka batterikabeln på den positiva batteripolen och dra åt med skiftnyckel.
7 < p> Vrid startnyckeln på i fem sekunder och sedan starta motorn. Den "Check Engine" light ska vara ute eller "Check Engine" blinkar och sedan gå ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65015.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.