VW Jetta varmt väder problem

VW Jetta har ett rykte om att vara en pålitlig bil, men kan uppleva problem vid varmt väder, såsom överhettning och startproblem. Eftersom överhettning problem kan bli kostsamt, är det bättre att diagnostisera och åtgärda problemet på egen hand än att ta den till en mekaniker. Däremot kan överhettning skada några av bilens komponenter så att inte köra bilen förrän du har diagnostiserats och reparerade problemet. Starter

starter misslyckas är ett vanligt problem med VW Jetta under varmare månader. Startmotorn är troligen problemet om motorn inte svarar när du vrider på startnyckeln, och du hör ett klickande ljud eller inget ljud alls. Om motorn stängs över och gör ljud, men ändå inte startar, då startmotorn är inte problemet.
Termostat

En dåligt fungerande termostat är den vanligaste orsaken av en bil vägrar att starta i varmt väder. Om termostaten fastnar, kommer det att öppna ordentligt så att kylvätskan når motorn. Vanligtvis en bil startar om termostaten inte fungerar korrekt, men kommer att avstanna när motorn är varm och vägrar att starta igen förrän den har svalnat.
Coolant Temperature Sensor

En felaktig kylvätska temperaturgivare (CTS) är ett vanligt problem med VW Jetta, vilket kan leda till att bilen har problem vid varmt väder. CTS skickar information till motorn om hur varma motorn är igång. Om dina Jetta bås när den når normala körtillstånd temperaturer i varmt väder, kan det bero på de CTS miscalculating motortemperaturen.
Anti-rysning Ventil

Den anti -ryser ventilen har varit känd för att orsaka problem för VW Jetta vid varmt väder. När du stänger av din bil av, stänger ryser ventilen för att stoppa luft från att nå motorn. Om ventilen är igensatt eller smutsig, kan den hålla stängt i varma temperaturer och förhindrar motorn från att starta.
Luftmassemätare

luftmassemätare, eller MAF, detekterar den mängd luft som strömmar in i motorn. I varmt väder kan det uppstå fel och skickar en alltför rik bränsleblandning i motorn orsakar att motorn översvämning. Vädret och motorn måste svalna innan bilen startar, om MAF är fel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66832.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.