Felsökning av en EGR-ventil på en 1987 Ford Ranger 2.9

avgasåterföring eller EGR ventil i 1987 Ford Ranger 2.9l sökmotor kan små mängder av avgaser in i insugningsröret. Dessa gaser blandas med luften och bränslet i förbränningsrummen för att sänka temperaturen och minska farliga utsläpp. Därför är det vanligt att kol uppbyggd och miles av tjänsten att få sina negativa effekter på EGR-ventilen. Ändå kan du felsöka ventilen hemma för att hjälpa dig att diagnostisera komponentens tillstånd innan du bestämmer att det är dags att byta ut det. Saker du behöver
Vakuummeter
Nail
assistentens hjälp, om nödvändigt
Handhållna vakuumpump
Visa fler instruktioner
1

Open huven och leta reda på EGR-ventilen och tomgång luftreglerventilen. Du kommer att finna EGR-ventilen runt den övre delen av motorn. Leta efter en runda, platta, metallkomponent, ungefär tre till fyra inches i diameter. Den har en liten vakuumslangen ansluten på toppen och en pipa, ansluten till botten av ventilen leder till grenröret.
2

Kontrollera att de två EGR ventil-bultar är åtdragna och vakuumet slangen är väl anslutna och oskadade.
3

Starta motorn och låt den gå på tomgång i ca 20 minuter så att den når arbetstemperatur. Koppla loss vakuumslangen från EGR-ventilen och bifoga en vakuummätare till slangen. Mätaren ska läsa mindre än 1,0 tum Hg (3,4 kPa) i vakuum. Om mätaren registrerar mer vakuum än den angivna, inspektera EGR solenoiden för korrekt funktion.
4

Lokalisera tomgångsluft kontroll, eller IAC ventilen. Denna ventil monteras på spjällhuset, som ansluter till luftfiltret som inrymmer luftfiltret. Den IAC-ventilen är en liten cylinder, ungefär tre till fyra inches i längd och omkring en tum i diameter. Den har en något mindre cylindern på toppen med ett elektriskt kontaktdon i slutet. Två skruvar fast ventilen till spjällhuset. Koppla bort IAC ventilen elektriska kontakten.
5

Lämna motorn på tomgång, koppla vakuummätaren från vakuumslangen och anslut slangen med en lämplig spik eller liknande föremål. Om motorn inte blir tomgång utan IAC ventilen ansluten, be en assistent att trycka en aning på gaspedalen för att hålla den på tomgång.
6

Anslut en handhållen vakuumpump på montering av EGR ventil där vakuumslangen ansluts. Applicera 10-tum Hg (34 kPa) av vakuum på EGR-ventilen. Den tomgång bör sjunka under 100 rpm och återgå till det normala när du kopplar vakuumpumpen från ventilen. Annars, stäng av motorn, ta bort EGR ventilen och rengöra alla kol bygga upp i passagerna. Upprepa steg 4 till 6. Om du hittar något kol uppbyggd eller ventilen misslyckas igen testet efter rengöring passagerna, byt ut ventilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66992.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.