Felsökning av en Hyundai Sonata Motor

Hyundai Sonata är en medelstor sedan gjorts av Hyundai Motor Co Även om det är ganska tillförlitlig, gör sedan har några problem som är specifika för dess motor. Dessa frågor kommer ofta presenterar sig på dessa sonater med högre körsträcka, och kan resultera i allt från en ojämn tomgång för att slutföra motorhaveri. Innan du fixa någon komponent på motorn, men vill du göra några enkla felsökning. Saker du behöver
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Starta din Sonata motor och lyssna på tomgång. Om motorn går på tomgång lägre än 500 rpm, kolla gasreglaget skruv ventil justering. Öppna huven och leta reda på skruven på gasvajern nära spjällhuset på baksidan av motorn. Vrid skruven medurs med en skruvmejsel för att dra åt kabeln. Detta kommer att öka gasrespons och höja tomgångsvarvtalet. Den tomgång bör ligga runt 800 rpm.
2

Kontrollera om rök ur avgasröret när motorn är igång. Blå rök indikerar att det finns ett oljeläckage i motorn. Vit ånga visar att det finns en blåst topplockspackning. Båda dessa frågor är ganska allvarliga och måste fastställas av en professionell mekaniker.
3

Kontrollera om ett rasslande ljud från motorn. Den Sonata motorfästen är inte kända för sin hållbarhet. Med tiden kan de gummibussningar torka ut och spricka. När detta händer, bussningarna falla sönder och motorfästet knackar mot fästet till följd av motorns vibrationer. När detta händer, måste fästena bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64423.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.