Ta reda på orsaken till ett skrapande ljud i en bil

Om du inte är exakt mekaniskt benägna, är det enda bergsäkert sätt att ta reda på varför bilen gör en hemsk buller att ta den till en mekaniker för en diagnostisk. Men om du fortfarande nyfiken, kan du göra lite gör-det-själv undersökningen. Ett skrapande ljud är oftast förknippas med problem med bromsar, hjullager, vattenpumpar, generatorer och makt pumpar styrning. Instruktioner
1

Starta bilen. Om skrapande ljud börjar genast eller är närvarande när motorn är igång, pop huven. Om slipning inte har börjat än, hoppa till steg tre.
2

Öppna huven. Om du inte kan identifiera generatorn, vattenpumpen och servopumpen, se bilens instruktionsbok innan du vet vad som är vad. Ta en bit slang och sätta ena änden till örat. Rikta den andra änden på generatorn, sedan vid vattenpumpen, och slutligen vid servopumpen för att se om du kan lokalisera källan till bullret. Om någon av dessa tre är den skyldige, kommer den delen behöver sannolikt reparation eller utbyte.
3

börjar köra. Lyssna noga när du trycker på bromsen. Om slipning uppstår när du bromsar lätt och förvärras när du bromsar hårdare, kanske du har slitna bromsbelägg. Det är lätt att bekräfta, att helt enkelt titta på bromsbeläggen för att se hur mycket tjocklek kvar. Om du är nere till under det senaste kvartalet tum, är det dags för en ersättare. Om du är osäker på vad bromsbelägget ser ut, återigen, konsultera din instruktionsbok.
4

Fortsätt köra om bromsarna inte är källan till bullret. Gör både en högersväng och vänstersväng. Om du hör ljudet endast när du gör något av dessa varv eller förvärras buller när du gör en sväng, är problemet troligen ett hjullager. Om att vända en riktning gör att buller högre och vrida åt andra hållet gör det tystare eller gör det att försvinna helt och hållet, är det nästan säkert ett hjullager. Detta är en stor säkerhetsfråga som måste behandlas omedelbart av en professionell mekaniker.
5

Ta bilen till en mekaniker om du inte har den kompetens eller verktyg för att reparera bilen själv, eller om du kan inte lokalisera källan till den gnisslande ljud. Leta efter en mekaniker som kommer att gälla din diagnostisk avgift till dina reparationer för att få en bra affär.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63851.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.