Infinity I30 Felsökning

Infiniti introducerade I30 bilmodell 1996. Alla I30: s har en inbyggd diagnostik (OBD) dator installerad. När OBD upptäcker ett problem med din Infiniti I30, en "check engine" signal tänds på instrumentbrädan så att du vet ett system inte fungerar. En skanning med OBD auto diagnostiska scanner kommer att berätta vilka problem bilens dator har hittats i ett system. Skannern hämtar en kod som matchas mot felsökning koder som finns i instruktionsboken för att diagnostisera den defekta systemet så det kan servas, repareras eller bytas ut vid behov. Saker du behöver
OBD auto diagnostiska scanner Tool Review Infiniti I-30 manual
Visa fler instruktioner
1

Ta bort locket från Infiniti I30 proppskåp placerad under förarsidan instrumentbräda. Hitta hamnen OBD dator i säkringsboxen. Det är en multipel-stifts port som auto diagnostiska skannern ansluts till. Anslut änden av skannern i porten och vrid nyckeln åt höger men inte starta motorn. Pluggen på skannern bör fästa till porten lätt. Om den inte glider rätt in, backa ut och börja om. En OBD scanner för Infiniti I30 finns på bildelar butiker eller på nätet.
2

Slå på diagnosverktygets per tillverkarens anvisningar och vänta på felkoder att hämta på skannern. Skannern visar när koden läses och hämtas.
3

Koppla bort verktyget från hamnen genom att dra den rakt ut och sätta säkringsdosan bakstycket på plats. Rulla ner på menyn till diagnostiskt verktyg för att där det står "Hämta koden" och hämta felkod lagrad i skannern. Koden anger problem med bilen som diagnostiseras av OBD dator.
4

Hitta lämplig kod som anges i din Infiniti I30 instruktionsbok för att avgöra vad problemet är med din Infiniti. Reparation och /eller byta ut den felaktiga komponenter på din bil om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67977.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.