Felsökning Belysning på Utility Trailers

Det minsta erforderliga belysning på alla Utility Trailers består av bromsljus, bakljus och blinkers. Länkade utility trailers har möjlighet att inkludera sidomarkeringsljus varselljus och innerbelysning. Samtliga positionsljus på en nyttofordonstrailer ska kopplas parallellt snarare än i en serie. Om lamporna är installerade i en serie, då en lampa brinner ut, de går alla ut eftersom den inte ljuset har precis skapat en öppen krets. Parallellt, alla lampor får ström från en särskild linje. Saker du behöver
Voltmeter
stjärnskruvmejsel
bakpulver och vatten (vid behov)
Visa fler instruktioner
1

Släck lyset på och inspektera alla trailer lampor för att avgöra vilka som har misslyckats. Lämna dem om för varaktigheten av dessa kontroller. Kontrollera bakljus och blinkers. Anteckna de som är ur funktion. Har en hjälpare steg på bromspedalen och testa bromsljusen.
2

Ta bakskydet ljus lins med en skruvmejsel. Tryck in något och vrid glödlampan för att ta bort det. Titta på trådarna för att se om de är trasiga. Ibland är det väldigt svårt att se om glödtråden är trasig, det är ibland lättare och säkrare att använda en ny glödlampa för att eliminera denna möjlighet
3

Vrid voltmetern ratten till 20 volt. DC. Anslut den svarta jordledningen till en god jord på ramen på släpvagnen. Använd den röda kabeln med den spetsiga proben att testa för ström i uttaget. Botten av uttaget har batterispänningen och sidorna av sockeln är marken. Var försiktig när sondering ett uttag som du inte röra vid sidan av muffen och botten samtidigt eller kommer du att skapa en kort och blåsa en säkring. Testa botten av sockeln för strömmen med sonden. Det borde vara 12 volt om det fungerar. Om det inte finns någon spänning, gå till trailern kontakten på dragfordonet.
4

Separera trailern kontakten. Kontrollera dragfordonets pigtail för makten. Om det finns ström vid denna punkt, så måste det finnas en paus i raden från fordonets kontakten till lamporna.
5

Probe trådarna direkt bakom kontakten på släpet sida för att se om kontakten är problemet. Om ingen makt är närvarande, är pluggen defekt eller korroderade. Låt proben på tråden och vrida och böja pluggen för att se om strömmen är återställd. Om strömmen är tillbaka, separera och rengör kontakten med några bakpulver och vatten. Om strömmen inte återställs, byt kontakten. Om strömmen är närvarande bakom kontakten på släpet sidan, flytta sonden ner tråden ett par meter i taget tills strömmen är belägen. Nu vet du vad avsnittet av tråd är defekt. Ersätt denna del av tråden.
6

Kontrollera marken vid sockeln. Placera voltmeter på Ohms skalan. Låt den svarta jordledningen på en bra grund på släpet ram. Sondera insidan sidan av sockeln och titta ohmmetern displayen. Det kommer att visa en 1 när statiskt, vilket innebär att det inte finns någon kontinuitet. När sonden är rörd till en bra krets, kommer mätaren att visa ett tal som representerar mängden av motstånd i kretsen, t.ex. 550 ohm, vilket innebär att kretsen är sluten, men har denna mängd motstånd. Ju högre motstånd, desto lägre spänning. Om displayen på ohmmeter inte förändras vid provning av en krets innebär det ingen spänning kan flyta genom kretsen till jord. En dålig uttag eller dålig jord orsaka detta. Spåra den svarta jordledningen från uttaget till ramen. Ta bort jordledningen från ramen och anslut den till den svarta kabeln på ohmmeter. Sond sidan av sockeln igen. Om kontinuitet föreligger från uttaget till slutet av tråden, var marken dåligt. Skrapa marken ren från all rost och installera jordledningen igen. Om ingen kontinuitet föreligger, byta ut uttaget.
7

Kontrollera positionsljus på samma sätt. De positionsljus har en tråd med ström. Var och en av positionsljus är knuten till huvudströmmen tråden. Varje markör ljus har sin egen individuella marken. Trace makten med voltmetern, utför samma socket tester du gjorde för bakljusen. Kontrollera ström i uttaget, sedan kontrollera att marken är god, ren och stram, och att lampan är bra.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65402.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.