Vilka är orsakerna till Toe Slitage på däck?

Toe slitage är en typ av slitage mönster finns på begagnade däck och oftast innebär antingen en felriktad eller sliten upphängning. Även en viss toe - in eller ut - är önskvärt att avstämningen av köregenskaper, kan en överdriven mängd leder till snabb däckslitage, fordon instabilitet, dålig hantering och farlig ratt play. Toe Inställningar

Alla upphängningar har en viss mängd toe rings i. Detta avgörande inställning definierar vinkeln på hjulen i förhållande till den längsgående linjen av chassit. Om däcken är vinklade in mot varandra, de sägs ha en "toe-in" position; ". Toe-out" däck som pekar utåt har Toe kan uttryckas i antingen grader off av fordonets mittlinje eller genom skillnaden i avståndet mellan fronten på de två däcken och de föder upp.


Toe Effekter Inställningen noll-toe (hjulet pekade rakt fram) ger det minsta rullmotstånd, bästa acceleration och toppfart. Anledningen till att fordonen har någon tå alls är att denna inställning påverkar dess linjärt stabilitet och kurvtagning agility. En lätt toe-in (hjulen pekade i) kommer att göra bilen mer stabil i hög hastighet, men kommer att minska styrrespons. Toe-out vinkel gör bilens styrrespons skarpare, men gör gör det lite darty.
Komponentslitage

Eftersom toe in eller ut orsakar däck för att flytta aldrig så lite i sidled, kommer någon överdriven mängd orsaka snabb och ojämnt slitage på däcken. Det är av denna anledning som tå tätt måste definieras för att underhålla. Överskott slitage på tie-länkhuvuden, kopplingar styrning eller styrarmar kan öka toe vinkel. Slitna bakre kontroll arm bussningarna kan ha samma effekt, men detta slitage är relativt sällsynt.
Slitagemönster

Toe-relaterade däckslitage är lätt att känna igen, eftersom det är ganska distinkt jämfört med andra typer. Överdriven toe-out kommer att orsaka ett fjäder slitage mönster på insidan av däckets slitbana, för mycket toe-in kommer att bära på utsidorna. Tå-relaterade slitage kan särskiljas från camber-relaterade slitage som det är på en mycket mjukare vinkel och kan spridas över hälften slitbanan hos däcket. Detta kontrasterar med camber-slitage, som vanligtvis endast i ett smalt område nära skuldran på däcket och abrupt försvinner.
Reparation

Toe slitage är nästan alltid orsakas av överdriven toe-out, som är resultatet av slitna komponenter. Slitna bussningar och komponenter måste bytas ut, men böjda komponenter kan ofta hamras tillbaka i form. Dock bör fordonet ha en grundlig anpassning efter reparation böjda komponenter, eftersom justeringsinställningarna inte kan återgå jämnt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64517.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.