Felsökning av en flimrande Headlight

Strålkastare är avgörande för säker mörkerkörning. Tyvärr, kan saker går fel i ledningar som orsakar ett huvud ljus flimrar, blekna eller inte komma på alls. Beroende på vilken typ av fordon du äger och din nivå av mekanisk aptitude, kan du felsöka antingen problemet själv eller söka professionell hjälp från din lokala bil verkstad. Saker du behöver
Trim verktyg manuell Kundservice specifik för din bil
Tryckluft kan
Visa fler instruktioner
1

Vänd strålkastarna på och vicka strömbrytaren eller knappen används för att aktivera dem. Om ljuset flimmer ökar eller minskar på grund av detta, gå till steg 2. Om inte, gå till steg 3.
2

Pop strålkastaren byta ut instrumentbrädan med trim verktyget. Denna uppgift kan variera beroende på din typ av fordon och om du kan inte enkelt avgöra hur man bända växeln ut med trim verktyget, servicemanualen specifik för din bil. När brytaren är ute, koppla ur och återkoppla ledningsnätet från växeln och testa strålkastarna. Om de inte flimrar längre ihop det. Om de gör det, byt ut.
3

Dra ledningsnätet från baksidan av glödlampan. Beroende på just din bil, kan du antingen dra strålkastarenheten ur fordonets front för att komma åt baksidan av lampan, eller nå ner bakom glödlampan genom motorn väl. Återigen, om tillgång till glödlampan är inte lätt uppenbar, kontakta din bilens specifika servicemanual. När selen är urkopplad, blås ut att se till att det inte finns smuts eller skräp inuti förhindra en ren kontakt. Koppla in den igen och installera om den.
4

Testa lamporna igen. Om de fortsätter att flimra, ta bilen till en bil verkstad som specialiserat sig på bilelektronik, eftersom du kan ha en skavde tråd i ljuset krets eller någon annan intermittent kortslutning till jord som bara en utbildad tekniker kan hitta.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65006.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.