Kan du testa en momentomvandlare ?

Enkel med både design och funktion , momentomvandlare är ganska lätt att diagnostisera när de utvecklar problem . Eftersom dessa kopplingar existerar enbart för att överföra kraften från motorn till transmissionen , är något avbrott i kraftöverföringen ett säkert tecken på omvandlaren fel . Ryser

Detta inträffar vanligen under lätt acceleration från stillastående , och känns som att köra över en washboarded väg . Shudder orsakas av överhettad tranny vätska , som måste ändras för att avhjälpa tillstånd .
Slip

glidning mellan motor och transmission är ett resultat av omvandlare malfuntion och kan oftast spåras tillbaka till överhettad vätska .
Stalling

Fel på växellåda /motor urkoppling när man kommer till ett stopp är ett tecken på antingen en trasig momentomvandlare eller en där lock- up-mekanism inte urkoppling .
överhettning

momentomvandlare kan drabbas överhettning om fordonet revved medan enheten ( " power - bromsning " ) eller måste gå upp en brant backe medan bogsering en tung belastning .
Lock - up fel

en motor RPM som är ostadig enligt kryssning är ett tecken på lås - up misslyckande . Detta kan bero på antingen skadade låsa upp kopplingarna i momentomvandlaren eller elektriska problem som är förknippade med systemet .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65007.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.