Varför dörrlåsen Arbete & nyckelbrickor inte?

Fjärrstyrda nyckelbrickor är bara en av de moderna bekvämligheter som vi ser varje dag, men inte ofta tänker på om något går fel. Liksom allt annat på bilen, litar på att fob-systemet så småningom kommer att kräva uppmärksamhet av något slag, men inte galen. Det finns flera möjliga orsaker till varför din fob inte arbetar. Dead Fob Battery

Din nyckelbricka är i huvudsak en radiosändare. Nyckelbrickor typiskt använder en platt-cells batteri liknande men större än de som används i klockor, och de är oftast inte uppladdningsbara. Den nyckelbricka använder inte mycket makt, men du kommer att tömma det lite varje gång du låser upp dörrarna, auto-starta bilen eller kvittra upphittaren att skrämma katterna. Dessa batterier, liksom alla andra, kommer också så småningom självurladdning även om du aldrig använder fob. Kalla det konstruerad föråldring om du vill, men vissa tillverkare faktiskt limma fob fallet tillsammans så att batteribyte är fysiskt omöjligt, i fall som detta, du ska köpa en ny fjärrkontroll och betala för att åter synkronisera den till bil. Naturligtvis kan du alltid klippa fob öppen med en Dremel, byt batteri och spara hundra spänn.
Viloläge

Din bil använder en liten transceiver i hytten för att plocka upp signaler från fob och berätta dörrarna för att låsa eller låsa upp. Denna transceiver kräver en liten men konstant mängd ström så att den kan stanna tiden redo att ta emot signalen från din fjärrkontroll. Många bilar har ett "viloläge" programmeras in i datorn som kommer att stänga ner allt utom datorns minne krets om bilen har suttit i mer än ett par dagar. Om din bil använder ett viloläge för att minska batteriets urladdning under lagring, sedan fysiskt låsa upp dörren med din nyckel ska föra transceivern online igen. Om transceivern fortfarande inte kommit tillbaka på nätet, kolla enhetens ström-försörjning säkring.
Glömt Koder

nyckelbrickor och transceivers använder ett system med synkroniserad, "rullande" koder för att låsa upp dörrarna. Tänk på den rullande koden som nyckel som ändras varje gång du använder fob. Första gången du använder den, kan fob sända "12345", och nästa gång det ska vara "54321"; transceivern vet att 54321 är nästa kod i sekvens bakom 12345. Detta innebär att de två måste stå i ständig synk för att samverka, och det kan vara ett problem om ditt bilbatteri eller fob batteriet dör eller får ett tillfälligt avbrott i makten. En tillräckligt stark magnetiskt eller elektriskt fält kan också förvränga fob minne, antingen återställa den och kasta den ur synk eller radera det direkt.
Omprogrammering fob
p Om du byta ut batteriet i din fob och kolla transceivern säkring för att säkerställa att systemet i sig fungerar, så oddsen är att din fob och transceiver har gått ur synk. Rutiner för re-synkronisering av två olika, en del liknar fordonsindustrin motsvarar den Hokey kåken. Till exempel är det omprogrammera förfarandet för 2004 Toyota Sienna att öppna förarsidans dörr, sätta in och ta ut tändningsnyckeln två gånger inom 5 sekunder, stänga dörren och öppna den två gånger, att sätta i tändningsnyckeln och ta bort den, öppna och stäng dörren två gånger, att sätta i tändningsnyckeln, stänga dörren och sedan vrida om nyckeln på och av. Om tillverkaren inte har en omprogrammering förfarande som detta, kan du behöva ta bilen till en återförsäljare för att få de två re-synkroniseras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68401.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.