Hur man testar ett relä bränslepump på en 94 Ford Ranger

En trasig bränslepump relä orsakar en felaktig pump, svältande motorn bränsle. Motorn kan stamma, stall eller inte starta alls. Lyckligtvis kan du testa bränslepumpens relä i en 1994 Ford Ranger utan att köpa några extra delar, reläer eller specialverktyg. Nästan alla nybörjare mekaniker kan testa bränslepumpens relä i några minuter för att avgöra om det finns ett behov av ytterligare diagnos, eller om bränslepumpens relä är källan till de mekaniska bekymmer. Saker du behöver
Spetstång
Visa fler instruktioner
1

lokalisera säkringen och reläbox i motorrummet. Det ligger i närheten av brandväggen på förarsidan av motorrummet. Dra luckan från reläet och säkringshållaren
2

.
3

Dra ut bränslepumpens relä med tång. Reläet ligger i mitten raden med 13 säkringar i rad. Bränslepumpens relä är det tredje reläet från höger.
4

Dra reläet som är femte från höger. Sätt in den i det tomma bränslepumpens relä, tredje från höger. Sätt reläet avlägsnas ursprungligen från tredje facket och sätt in den i den femte positionen från höger.
5

Starta fordonet. Om motorn stannar, hakar eller inte startar, är bränslepumpens relä dåligt. Ta bort originalet bränslepumpens relä från femte långsamt från höger. Ta ut den nya reläet från tredje spåret från höger och för in den i ursprungsläget i femte plats. Ta den ursprungliga bränslepumpens relä till en automatisk del butik och köpa en ersättare. Om motorn inte stamma, stall och startar som det ska, placera reläerna i sina ursprungliga lägen och diagnostisera andra delar av bränslesystemet.
6

in den nya reläet i det tredje spåret från höger.
7

Placera locket på säkringshållaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67245.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.