Tecken på en Bad Fuel sändarenhet

bränslemätare ger värdefull information till föraren. Fel bränsle Nivåindikeringarna kan vara irriterande, eller rent av farliga. Oväntat slut på bränsle vid fel tidpunkt kan placera ett fordon i fara. Felaktiga avläsningar kan kväva försök att hushålla konsumtionen. Förening eller digitala mätare, liksom datorer körsträcka förlitar sig alla på resultatet av bränslet sändande enheten. Oregelbundna Visar

En bränslemätare som hänger upp i en position innan den återgår till normal drift, kan vara en direkt representation av en flottör i bränsletanken. Om flottören fastnar i en position på grund av mekaniska brister, kan ett gupp i vägen jar det löst, och återupptas normal funktion. En sändande enhet lider av detta tillstånd kan upprepa fel när flottören når stickkanalen grund bränslenivå förändringar.
Running on Empty

En nål bränslemätare som vilar på tom när fordonet har bränslet, kan bero på totalt misslyckande av den sändande enheten delarna. Detta tillstånd kan också orsakas av en defekt i ledningar mellan den sändande enheten och mätare, eller en säkring i kretsen. Vissa kretsar använder konstant spänningsregulatorer eller spolar motstånd för att motverka reaktioner på bränsle rörelse i tanken. Korrekt drift av sådana anordningar bör bekräftas innan du byter en sändande enhet.
Fullt upp

Steady falska indikationer på en full tank kan innebära en kortsluten sändarenhet . Det är lika troligt att kortslutna ledningar eller mätaren själv kan vara fel. Full tank indikationer som verkar ligga kvar efter bränsleförbrukningen uppstår kan vara normal drift, inneboende i fordonet. Ett visst märke av bil är ökända för detta ofarliga felaktighet. Låg bränslenivå varningslampor som är belysta i förtid är vanligtvis inte relaterad till den sändande enheten.
Meter

Komplett testning av komponenter är det logiska tillvägagångssättet för att undvika onödigt och farlig hantering av tanken. Vissa fordon har åtkomstpanelerna att underlätta sändande enheten eller bränslepump byte, men de flesta gör det inte. Särskild testutrustning används av proffs eliminerar ledningar och mätare som eventuella fel innan du sänka tanken ut ur fordonet. Bränsletank avlägsnande är en svår uppgift även med rätt verktyg och utrustning och bör inte försöka med den oinvigde.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68118.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.