Felsökning av en automatisk överföring

Felsökning en automatisk växellåda vanligtvis kräver demontering av växellåda och inspektera varje komponent. Men detta är mycket arbetskrävande och hyra en professionell kan vara dyrt. Automatiska växellådor använder vätska för att kyla och smörja dess delar. De allra flesta automatlåda problem beror på en felaktig vätskenivån. Om vätskenivån är korrekt, kan inspektera vätska för missfärgning eller skräp ofta avslöja orsaken till problemet. Saker du behöver
Rag
Visa fler instruktioner
1

Placera bilen på ett plant underlag, sedan fast åt parkeringsbromsen.
2

Kör motorn vid normal tomgång tills den är varm.
3

Shift väljaren växel genom alla positioner flera gånger med motorn igång och foten på bromsen, då Placera väljaren i "Park" läge.
4

Torka eventuellt skräp som omger toppen av växellådans oljesticka bort av oljestickan med en trasa för att förhindra att skräp ska komma in mätstickan röret när oljestickan återkallas.
5

Dra ut oljestickan i röret med motorn igång, torka av den med en trasa, tryck sedan mätstickan hela vägen tillbaka in i röret.
6

Dra ut oljestickan i röret medan motorn går på tomgång, sedan observera vätskenivån på spetsen av oljestickan. Lägg transmissionsolja genom oljestickan röret om nivån är låg. Om vätskenivån är för hög, måste vätskan dräneras från transmissionen. Överdriven transmissionsolja är ofta förknippat med en skummig vätska utseende, vilket innebär att kuggväxeln är kärning olja. Om nivån ligger inom de toleranser som anges på oljestickan, men vätskan är löddrig, är ett läckage som orsakar troligen luft blandas med vätskan, varvid överföringen bör kontrolleras av en fackman.
7

Notera färgen på transmissionsolja på oljestickan. Transmissionsolja ska vara en ljusröd färg. Om vätskan är missfärgad, vilket innebär att det är antingen extremt mörkröd eller brunaktig, fluiden är sannolikt gammal och bör ändras. Om färgen är missfärgad och vätskan luktar bränt, har ett band eller clutch pack misslyckades troligen, möjligen på grund av överhettning från dragande tunga laster. Inuti vätskan på spetsen av
8

Leta efter fasta återstoden mätstickan. Förekomsten av fasta återstoden tyder oftast defekta band, en defekt koppling pack eller slitna kullager. Återstoden består av bitar av bandmaterial eller slipmedel metall. Om fasta rester finns kvar, har överföringen kontrolleras av en professionell.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65005.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.