Hur man testar en Honda Generator utan att avlägsna den

Batteriet i din Honda ständigt leverera ström till de vitala system i bilen, även när motorn inte är igång. När du vrider tändningsnyckeln till "Start"-läge, är elektrisk ström till startmotorn, och motorn blir över. Generatorn i din Honda ger elektrisk ström till bilen efter att motorn startar. Testa avgiftssystemet för Honda presenterar några svårigheter, men detta projekt är fortfarande inom förmågan hos en välutrustad helgen mekaniker. Saker du behöver Review, Digital volt /ohm mätare
Visa fler instruktioner
1

Ställ kontrollerna på din digitala volt /ohm mätare till "Volt D /C" position. Batteriet i Honda ligger på passagerarsidan baksidan av motorrummet eller på förarsidan framsidan av motorrummet. Leta rätt på batteriet och dra tillbaka skydden gummi terminal. Tryck på den röda mätsladden på mätaren till den positiva batteripolen och den svarta mätsladden på mätaren till den negativa batteripolen. Spänningen som visas på mätaren bör vara över 12.5 volt. Om spänningen är låg, ladda batteriet innan vidare testning.
2

Test för batterispänning vid generatorn på laddning klacken sitter på baksidan av generatorn. Avgiftssystemet klacken kommer att ha en stor spårvidd tråd, täckt av en gummistövel, bultad till den som levererar ström till resten av fordonet när motorn är igång. Tryck på den röda mätsladden till laddningen klacken och den svarta testkabeln till motorblocket. Om ingen spänning finns vid laddning klacken, byt avgiften säkring som finns i under-huven säkringsblock. Om säkringen går direkt, kolla tändningslåset för smält kontakter.
3

Starta motorn, och tryck på den röda och svarta testet leder till batteriet. Om generatorn fungerar, kommer spänningen som visas på mätaren vara runt 13,5 volt. Om spänningen visas är samma eller mindre än batterispänningen, byt generatorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64993.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.