Avgassystem Leak Tips

Avgassystemet har den viktiga uppgiften att leda och driva ut förbränningsgaser från motorn ur avgasröret. Ibland begränsningar blockera flödet av brända gaser och läckage orsakar. Övriga tider på avgassystemet rör och komponenter kan lossna vid sina kontakter, vilket kan orsaka läckor som kan ses och höras. Avgassystemet börjar med avgasgrenrör och slutar vid avgasröret. Allt mellan den främre och bakre delen av avgassystemet kan kontrolleras efter läckor och repareras. Avgasmanifolder

Grenrörspackning tar mycket stryk i form av expansion och kontraktion. Packningen kan misslyckas på grund av de spänningar och påfrestningar det måste uthärda och oftast ger varningssignaler. Väsande eller knäppande ljud som kommer från grenröret indikerar en möjlig läcka. Varje svart sot i och runt grenröret passytan till huvudet indikerar utströmmande avgaserna. Leta efter smälta tändkablarna, där hög värme har orsakat bränning. En annan indikator är frisättningen av kolmonoxid som tränger in i kupén. Koloxid kan orsaka yrsel, illamående och förvirring. Knäckt avgasgrenrör kan avge högt mullrande eller "plapping" ljud, ibland i en mycket låg frekvens.
Manifold till samlingsledningen
Katalysatorer bör kontrolleras med avseende på korrosion och blockering.

grenrör till header röranslutning har vanligtvis en stor grafit packning eller en metall kula och sockel-typ fläns. På bilar med framhjulsdrift, tar den gemensamt en hel del böjning från motorns rörelse under växling och hård acceleration, vilket gör att leden att böjas och slits ut. Läckage från denna packningen kommer ofta orsakar mycket högt mullrande ljud och lukt som oförbränt bränsle. Svart rök kan ibland släpper från den gemensamt. Någon missfärgning vid den gemensamt som sot-strimmor eller svart kol uppbyggd kommer att peka på ett dåligt grenrör till huvudledningen korsningen. Återigen kommer kolmonoxid vara en verklig fara i detta område.
Katalysator

katalysator re-brännskador överdrivet bränsle som har kommit från förbränningskammaren med hjälp av extrem värme och en kemisk reaktion. Om det blir för varmt det kommer att missfärgas på utsidan hölje (under sköldar), visar en flerfärgad regnbåge mönster, ett tecken på att det har bränt internt. De kemiska pellets inuti omvandlaren kommer att avge ett ruttet ägg lukt när motorn har värmts upp. Ett igensatt eller mättade omvandlare kommer att skapa enorma mottryck som skickar avgaserna bakåt och ut via de minst motstånd som grenröret till sidhuvudet gemensamt eller avgasgrenrör packningen. En dålig katalysator bör bytas ut omedelbart.
Ljuddämpare och resonatorer
Ljuddämpare

och resonatorer dämpa avgasljudet och kan hittas monterade halvvägs under chassit eller på yttersta änden nära avgasröret. De samlar de mest kondens och kan rosta inifrån och ut. Ibland dräneringshål kan setts på undersidan höljen. Alla rostiga vatten droppande ur dräneringshålen indikerar interiör rostar, där ledplattor har försämrats. Halsdukar och resonatorer rostar normalt börjar på botten. Så någon avflagning eller ruttnade metall indikerar en partiell eller fullständig underlåtenhet av den inre strukturen och ett läckage kan förväntas i detta område innan alltför länge.
Rör och Leder Component

Någon plats i avgassystemet där en klämma kopplar ett rör till en ljuddämpare, kan katalysatorn eller resonator försvaga och bryta. Skarvar kommer att ge vika först, oavsett mekaniskt tätade eller svetsade. Andra misstänkta områden för läckage kommer att innehålla platser där några skarpa böjar finns i röret, som over-the-axeln slingan. Pipe och ljuddämpare galgar kan bryta sig loss och låta avgaserna hänga, träffa och slipning övriga delar av chassit, så småningom orsakar mekanisk skada.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65419.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.