Hur man upptäcker problem med en styrgrupp Stabilizer

Styrningen stabilisator på din bil liknar en horisontellt monterad stötdämpare. Den är monterad på kritiska styrkomponenter, och arbetar ständigt när ratten vrids från vänster till höger. Styrningen stabilisator dämpar och jämnar ut vibrationer och svängningar som sänder från vägbanan i styr-komponenter. Utan styrning stabilisator, skulle bilen känns som om styrningen var löst eller mindre stabila, eftersom vägen vibrationerna skulle vara mer direkt överförs till ratten. Saker du behöver
Wrench in
Visa fler instruktioner
1

Leta styrningen stabilisator, som är monterad under fordonets front. Den är kopplad till de styrande komponenter och monteras horisontellt.
2

Inspektera styrning stabilisator för eventuella skador på vägarna, såsom bucklor eller andra mindre deformationer i det yttre höljet. Också leta efter tecken på oljeläckage från runt axeln. Detta tyder på att den inre tätningen är trasig, och enheten bör bytas.
3

Instruera en kompis att vrida ratten från vänster till höger medan du observerar rörelsen av styrningen stabilisator . Varje avvikelse från en slät och tillbaka åtgärd indikerar skada på axeln eller monterar av stabilisatorn.
4

Ta styraxeln montering bultar genom att vrida dem moturs med skiftnyckel. Dra styrningen stabilisatorn från sina fästen och inspektera den noga. Om axeln rör sig in och ut med lite eller inget motstånd de inre tätningarna har misslyckats och enheten måste ersättas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67924.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.