Felsökning av en halvaxel

halvaxlar, även kallade mellanliggande axlar, fungera som förbindelsepunkter mellan trans-axel (växellåda) och drivhjulen. De visas på framhjulsdrivna bilar, och används ibland på bakre fordon fyrhjulsdrift med individuell fjädring. Två halvaxlar sitta på vardera sidan av framhjulsdrift överföring, med några halvaxlar längre än andra, beroende på monteringspositionen av transmissionen. De innehåller kopplingspunkter på den inre och yttre CV (konstant hastighet) leder och ibland stöds av en bärarhuset och stativ bäring. Halvaxlar visar ett antal tecken Varningslampan för fel att en fordonsägare kan upptäcka med hjälp av ett fåtal testmetoder och observationer. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Shop ljus
Rags
Visa fler instruktioner
1

Kör bilen genom ett normalt intervall hastigheter, acceleration och retardation. Notera eventuella vibrationer i chassit brädan, eller en vibration kändes i ratten. Vibrationerna kommer att vara särskilt uttalad vid acceleration från en död stopp. Den troliga orsaken, förutsatt CV lederna är i gott skick, kommer att peka för hårt slitage i halv axelhållare eller stativ bäring.
2

Lyssna efter ett "Klonk" när de ställer överföring väljaren i framåt eller backen. Orsaken kommer troligen att vara de inre eller yttre drivknut lager, där de ansluter med halva skaftet. Om halva axeln har en gummidämpare, spjället kan delas, rivas eller delvis frånkopplad, vilket orsakar överdrivet spel.
3

Lyssna efter ett surrande ljud när du kör igenom alla hastigheter, men särskilt under acceleration från låga till medelhöga hastigheter. Det kan också vara en metallisk morrande eller svischar ljud, likt en misslyckad lager slipning inom en lagerbana.
4

Lyft bilen med en domkraft tillräckligt hög för att placera två pallbockar under den bakre ram och två pallbockar under den främre ramen. Ta en butik ljus under bilen och inspektera båda halvaxlar, där de ansluter till de inre och yttre drivknutar. Om en axel har en bärarhuset, som ibland kallas en "hängare", kontrollera bultarna på galgen, för att se om de saknas eller bryts. Bäraren bostäder bör anpassas ordentligt och har ingen lek, fullt stöd för halva skaftet.
5

Leta efter tecken på kastas och stänkte fett i halv axelanslutning till de inre och yttre drivknutar. Fett kommer att visas på den trans-axelhuset, brandvägg eller på axlarna och CV ledhöljena. Undersök CV ledhöljena för några tårar, eller lösa klämmor boot. De yttre drivknut boot och lagerinrättningen oftast kommer att bära och misslyckas först, så kontrollera båda yttre drivknut stövlar. Torka stövlarna ner med trasor och inspektera dem noga. En sönderriven boot kommer att tillåta vatten och smuts att förorena lagret, vilket orsakar stort slitage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68335.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.