Hur du återställer ett ljus service Engine i en 2000 Nissan Altima

Den "Tjänsten motorn snart" ljus i 2000 Nissan Altima talar om när det färddatorn har identifierat ett fel. När datorn upptäcker ett fel, lagrar den en alfa-numerisk felkod i minnet som du kan använda för att identifiera komponenten, elektrisk krets eller ett system som är felaktig. När du reparerar felet, måste du manuellt ta bort koden från färddatorn minne med hjälp av en bil felsökningsverktyg. Dessa sökverktygen finns på de flesta stora bildelar butiker. Saker du behöver
Automotive felsökningsverktyg.
Visa fler instruktioner
1

Leta diagnosuttaget. På 2000 Nissan Altima kontakten ligger i OBD2 standardiserad placering under förarsidan streck, något till höger om ratten. Med tändningsnyckeln i läge "OFF", koppla in kontakten på Scan verktyget i diagnosuttaget på bilen. Vrid startnyckeln till körläge men inte starta motorn om inte instrueras att vid felsökningsverktyg.
2

Vrid felsökningsverktyg på och välj "Global OBD2" från huvudmenyn. Välj "felkoder" från den första undermenyn, och sedan "Läs felkoder" från andra undermeny. Skriv ner alla listade koderna och beskrivningarna innan du raderar dem. Detta kommer att spara tid om du måste utföra ytterligare diagnostik.
3

Tryck på bakåtknappen på Scan verktyget tills den andra undermenyn visas, och välj "Radera Codes" eller " , Clear Codes ", beroende på tillverkaren av felsökningsverktyg. Ett meddelande visas som ber dig bekräfta din önskan att radera koderna och andra lagrade data. Välj "Yes". Skanningen Verktyget varnar dig när koderna har blivit raderade.
4

provköra fordonet att kontrollera reparationen är klar. Nissan Altima färddator kommer att köra en serie tester på systemen i fordonet, inklusive avgasreningssystems. För att slutföra dessa tester du måste ta två provkörningar som inkluderar en mängd olika körförhållanden, med en 2-minuters nedvarvning mellan varje provkörning. Om "tjänsten motorn snart" ljuset inte kommer tillbaka på under dessa två provkörningar, har du slutfört reparationer och återställning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64991.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.