Felsökning av en Starta Problem i en 1965 Ford Mustang

Den 1965 Ford Mustang s startsystem består huvudsakligen av tre delar: batteri, starter solenoid och startmotor. När Mustang startnyckeln vrids tillåter startmotorsolenoiden kraften från batteriet att nå startmotorn, som sedan ingriper med svänghjulet för att stänga av motorn. Felsökning detta startsystemet är ganska enkelt på grund av sin grundläggande utformning, och kräver systematisk kontroll varje komponent för att fastställa orsaken till problemet. Saker du behöver
Volt mätare
Wrench
Heavy jumper kabel
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera spänningen på batteriet med en voltmeter. Fäst den positiva voltmeter ledningen till den positiva batteripolen, fäst sedan den negativa voltmeter kabeln till den negativa batteripolen. Den voltmeter bör läsa ungefär 12 till 15 volt. Om batteriets spänning är lägre än 12 volt, kan det vara fel på batteriet.
2

tag varje batteri terminal klämma, en i taget, och försök att vicka kabeln på terminalen. Om klämman är lös, dra åt med en skiftnyckel. Rör inte batteriernas båda polklämmor samtidigt, en elektrisk stöt resulterar Addera 3

spåra den positiva batterikabeln från batteriet till startmotorn solenoid monterad bredvid batteriet på. motorrummet. Kabeln glider på en stång på solenoiden och är fäst med en mutter. Kontrollera att muttern är tight med en skiftnyckel.
4

spåra den negativa batterikabeln från batteriet till motorblocket. Denna kabel är fäst vid blocket med en enda bult. Se till att skruven är tight med en skiftnyckel.
5

Se till att de två skruvarna som håller fast den övre delen av startmotorsolenoiden är tight med en skiftnyckel. Solenoiden använder inte en jordkabel. Metallen uppbackning av solenoiden fungerar som jordpunkt.
6

Fäst ena änden av en tung hoppare kabel till den stora gängade stången på ena sidan av startmotorsolenoiden, sedan på den motsatta änden av jumper kabeln till den tunga gängstången på motsatsen till starter solenoid. Om startmotorn ger ett ljud, byt startmotorsolenoiden. Om startmotorn inte producerar ett ljud, kan kabeln som förbinder starter solenoid till startmotorn vara lös.
7

Se till att ledningen som förbinder starter solenoid till sidan av startapparaten Motorn är fäst till startmotorn tätt med en skiftnyckel. Om kabeln är tight, byt startmotorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64992.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.