Bad tändspole Symtom på en Dodge Dakota

Dodge Dakota har tidigare förlitat sig på ett traditionellt tändsystem som använder en enda spole för att producera gnista på tändstiften som är ansvarig för antändning av bränsle och luft blandningen. I början av 2000-talet, dock var det Dakota tändsystemet bytt till en fördelarlös version som har visat sig vara mer tillförlitliga. Trots detta kan problem uppstå ändå, och symtomen är likartade för båda typerna av system. Köra Dåligt

En svag spole inte kunna ge en stark gnista på tändstiften. Detta orsakar misständningar och dålig tändning av bränslet och luftblandningen, vilket resulterar i minskad makt och grov drift. En svag spole också kan orsaka motorstopp och översvämning av motorn på grund av spolens oförmåga att ge tillräckligt gnista för att antända bränsle och luft blandningen ordentligt.
Slutat att visas

Om fordonet kördes och sedan dog plötsligt, har spolen misslyckats helt. Spolen är inte längre producerar den nödvändiga elektrisk laddning för att sändas till tändstiften på grund av ett internt fel, och måste ersättas med en ny enhet för att återställa funktion.
Ingen gnista

en tändspole som har misslyckats inte registrera en elektrisk gnista på tändstiften. Om alla tändning komponenterna är korrekt anslutna och i fungerande skick, avslöjar och provning ingen gnista på tändstiften, då spolen är trasig.
Dead Cylindrar

På Dakotas som har ett fördelarlöst tändsystem, är en enda spole används för brand två tändstift. När en av dessa spolar misslyckas, är resultatet en stadig miss på de relaterade cylindrar, grov körs, och minskad prestanda. Om testning avslöjar två döda cylindrar anslutna till samma spole, så att spolen är felaktig. Om tester visar ingen gnista till alla cylindrar, då problemet är förmodligen inte med spolen och är istället med en annan del av tändsystemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64958.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.