Hur man testar en Switch Automobile Relay

Fordonsindustrin relä används för att styra en hög-aktuell enhet, som en elektrisk fläkt eller A /C kompressor koppling, med en låg ström switch eller dator krets. Detta gör användningen av lätta kablar och switchar, samt kontroller dator, möjliga i dagens bilar och lätta lastbilar. Denna extra vikt besparingar kan ses i en bränsle-körsträcka förbättring. Saker du behöver
Automotive kretsprovare
Visa fler instruktioner
1

Leta reläet genom att hänvisa till servicehandboken. Om du inte har en service manual som är specifik för din bil, kan du få en i online-format nu. Kolla in den här på www.diy-auto-repair.com/alldata.html. Den innehåller samma information som används i professionella butiker och finns i låg kostnad, online-abonnemang format.
2

Koppla reläet och vrid tändningsnyckeln till körläget. Testa sedan reläet kontakt för ström och jord. Titta på baksidan av reläet, kommer du att märka att två av de fyra sladdar till kontakten är större i diameter än de andra två. Dessa är de högsta nuvarande krets ledningar. Man ska ha ström när nyckeln är på, och den andra ska ha marken. Om det inte finns någon ström, kontrollera säkringen, och om det finns någon grund, kontrollera enhetens reläet reglage (fläkt, koppling, etc.).
3

Testa de återstående två trådar för kraft och mark. En tråd kommer att jordad och, om kretsen är datorstyrd, kommer endast vara jordad med nyckel på. Resterande tråd kommer att drivas och om det är datorstyrd, kommer att vara på när nyckeln är i den positionen. Om det inte finns någon grund, se till att villkoren är uppfyllda för att datorn stänger på marken. Dessa förhållanden kan hittas i servicehandboken. Om villkoren är uppfyllda och ingen jord är närvarande, är datorn faulty.If ingen ström finns på strömkabeln, kontrollera säkringarna och switchar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64498.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.