Hur mäta tryck Motor Vakuum

När ett standardverktyg för motorns prestanda diagnos har vakuummätaren förbisetts till förmån för digitaliserade testare. Inte desto mindre är det fortfarande en billig och korrekt sätt att stämma eller testa fyrtakts kolvmotorer. Per definition är vakuum frånvaron av materia eller atmosfär i ett utrymme. Mängden vakuum mäts i inches av kvicksilver, med absolut vakuum är 29.92 inHg vid havsnivå. De åtgärder av kolvar och ventiler ger en stadig vakuumkälla medan gasspjället är i tomgångsläge. Vakuummeter avläsningar reflekterar drift vid eller nära havsytan. Saker du behöver
Slang koppling tees
Slang fräsar
Vakuummeter
Visa fler instruktioner
1

Hitta en vakuumport under eller bakom gasspjället . Lägg en T-koppling till en befintlig vakuumslangen och anslut mätaren slangen till kopplingen eller en ledig grenrör port. Starta motorn och låt den bli varm.
2

Övervaka mätaren med motorn på tomgång. Tolka en stadig avläsning av 17-20 InHg som indikation på en frisk motor i rätt melodi. Justera tändningen till rekommenderade specifikationerna om värdet är lägre än 17inHG och stadig. Justera luft-bränsleblandningen eller korrekt injektor prestanda bör nål vandrar långsamt nära den optimala behandlingen.
3

Justera eller reparera ventilen tåget om mätaren nålen färdas fram och tillbaka snabbt över en kort tidsperiod på 2 till 3 InHg. Undersök avgassystemet för restriktioner om vakuum faller till noll och stannar där medan du rev ​​motorn något. Regard kontinuerliga låga värden som indikation på vakuum läckor eller slitna lober cam.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68619.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.