Felsökning kylarslangen på en Honda Odyssey

Sedan introduktionen 1994 har Honda Odyssey förtjänat ett rykte som en pålitlig mini-van. Liksom alla fordon, dock regelbundet underhåll av kylsystemet komponenter - inklusive kylarslangar - kan undvika problem senare. Den nedre kylarslangen innebär varmt kylvätska från motorn till kylaren, medan den övre slangen returnerar det kylda kylmediet tillbaka till motorn. Båda slangarna utsätts för kemikalier och hetta cirkulerande kylvätska, samt till den fientliga miljön i motorrummet. Detta resulterar i försämring av slangarna över tiden. Instruktioner
1

Inspektera visuellt hela längden av kylarslangar för läckor och sprickor på ytan, blåsor, repor, punkteringar, slitna områden och andra skador. Hårda, blanka fläckar kan tyda värmeskador. Slitna områden kan tyda på att slangen gnugga på en annan komponent. Sprickor, blåsor och utbuktningar tyder allt på att slangen håller på att försvagas och bör bytas ut.

Särskilt uppmärksam på anslutningarna slangände, eftersom dessa är de platser där sprickorna börjar ofta. Lösa klämmor kan leda till läckage, medan alltför snäva klämmor orsakar gummit att förlora elasticitet och förnedra.
2

Kläm slangen med handen. Börja i ena änden och arbeta längs slangen till den andra änden. Kläm långsamt och stadigt, både i en upp-och-ned och i en sida-till-sida riktning. Gummit ska känna genomgående böjlig längs slangen längden, och slangen bör snabbt återgå till sin ursprungliga form. Titta noga efter dolda sprickor som visar sig när slangen pressas. Hårda fläckar är ett tecken på att slangen är överhettad, medan sörjig fläckar brukar indikera att slangen är föremål för kemisk nedbrytning. Addera 3

visuellt inspektera slangarna med motorn igång vid normal arbetstemperatur . Leta efter utbuktningar i slangen som visar sig som slangen värms upp och utsätts för arbetstryck. Leta efter tecken på kylvätska läckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65369.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.