Bruten Motor Mount Symtom

En motor mount är en kritisk del av ett fordon som håller motorn på plats. Det används för att anpassa motorn till läge eftersom, om chassit inte är isolerad från motorn och transmissionen, kan fordonet uppleva mycket buller och vibrationer på grund av att motorn är oförmögen att utföra smidigt. De fästen består av block gummiisolator och metallplåtar som är avgörande för bilens prestanda. Skramlande och Vibration

skallrande och vibrationer är de mest grundläggande tecken på en trasig motor mount eftersom dess funktion förhindrar dessa symptom uppstår. Om du märker en fortsatt skramlande eller känna bilen rör sig och vibrerar när du kör, kan du kontrollera om andra symptom på en trasig motor mount att bekräfta att detta är orsaken till problemet.
Engine Out of Place

Fästet kan gå sönder om gummit skiljer sig från stålet. När detta händer, behöver motorn inte nödvändigtvis bryta sig loss, utan ryck och vändningar under acceleration eller när du bär tunga laster. En motor som är på sin plats från sin ursprungliga position är ytterligare ett tecken på en trasig motor mount.
Överhettning

delar såsom radiator, avgassystem , kan ledningar kopplingar och slangar värmare bli överarbetad om en bil har en trasig motor mount. Alla dessa delar är intimt kopplade till varandra och placeras i nära anslutning till de fästen och motorn. När fästena är brutna, kan dessa delar värma upp lätt på grund av överskott kontakt med motorn, vilket hindrar fordonet från trim. I fallet med bakhjulsdrivna fordon, kan det brutna berget sätta tillräcklig press på motorns kylfläkt till antingen snäpp eller slam mot kylaren. Du kan också höra knarrande ljud när remskivor eller drivremmar börja utveckla friktion som ett resultat av deras oförmåga att röra sig fritt.
Excess Torque

Överdriven vridmoment är en annan underteckna av en bruten motor mount, speciellt i framhjulsdrivna fordon. När fästena knäppa kan motorn röra sig på ett sådant sätt att det stör med gasreglaget eller växelspaken. Detta kan leda till läckor i avgaserna. Detta inträffar oftast i området där fördelaren sammanfogar den huvudsakliga avgasrörets eller röret kan kollapsa. Om trasiga fästet råkar vara ett slut-mount (vid slutet av chassit, växellåda eller motor), kan detta också leda till vridmoment stut som motorns effekt drar ratten i ena eller andra riktningen.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63692.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.