Hur man kör en diagnostik på en Cadillac

Cadillacs tillverkade efter 1996 använda den andra vågen av On-Board Diagnostic felkoder. Cadillac dator kör en serie av rutinkontroller och övervakar hälsan hos systemet. När ett fel har inträffat datorn kommer att utfärda en felkod och aktivera en varningslampa på instrumentbrädan. Cadillacs före 1996 använda ett OBD-I kodning. Fordonet kan också utföra en självdiagnostik om du använder en bygel för att ansluta självtest hamnar under huven. Saker du behöver
OBD-II-kod scanner.
Visa fler instruktioner
1

Placera din nyckel till Cadillac tändning men inte sitta i förarsätet. Lämna nyckeln tveka. Lämna skannerns manual i förarsätet
2

hitta data-link-anslutning uttag under instrumentbrädan,. Placering beror på vilken modell av Cadillac. A 2008 CTS har sin DLC port längst till höger i rattens undersida. A 1999 Catera har en DLC höger under ratten.
3

Anslut OBD-II skanner kabel till DLC utlopp. Kabeln har en 16-polig kontakt som passar DLC: s 16-receptorer.
4

Vrid nyckeln i Cadillacs tändningen för att starta det elektriska systemet. Dra INTE runt motorn
5

Titta på din skanner,. En felkod ska vara på skärmen. Vissa bildläsare, inte automatiskt sig själva när de känner en koppling till ett diagnostiskt system. Om du äger en av dessa skannrar, tryck på strömbrytaren. Felkoden visas i några sekunder.
6

Konsultera skannerns manual. Den kommer att innehålla diagnos av ett problem och definitionen av generiska felkoder. Cadillic har kompletterande felkoder unika i sina modeller. Din användarmanual kommer troligen inte att ha dessa koder, och de får inte vara i Cadillac bruksanvisning. Det finns gratis resurser på nätet som lista tillverkare felkoder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66060.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.