96 Jeep Cherokee Klipper av när den stannar

Vad Jeep Cherokee saknar i stil och finess är väl kompenseras av total pålitlighet och råstyrka. Några smärre design varianter är unika för 1996 års modell, men det välbekanta och enkla lay-out av motorrummet bör ge en viss nivå av förtroende för någon som försöker en reparation. Den efterföljande livslängden för denna modell av Jeep kan bekräfta det kloka i det överförda design. Oberoende av den exakta orsaken till motorstopp symtom, kan de inblandade korrigeringar vara så vanligt och upprätt som arten av denna ståndaktiga vagn. Förundersökning

Några inledande kontroller kan göras innan du startar motorn. Inspektera batteriet och batteriets kabelanslutningar medan motorrummet och komponenter är sval vid beröring. En svag eller dåligt anslutna batteriet kan orsaka motorstopp vid tomgång och långsam igångdragning ibland. Kontrollera att anslutningarna här är ren och tight, och bekräftar samma vid anslutningarna kablaget för distributören, tändspole och generator. Kontrollera batterispänningen med en bärbar voltmeter, om möjligt, eller övervaka instrumentbrädan voltmeter med tändningslåset i läge "på", utan att starta motorn. Ladda eller byt ut batteriet som registrerar en läsning under 12,5 volt. Starta motorn för att se laddningsspänningen från generatorn. Värdet ska vara mellan 14 och 15 volt, även efter strålkastare och andra elektriska tillbehör aktiveras. Bekräfta korrekt remspänningen innan fördöma generatorn
Good Air

Motorn suger in luft som det går,. Otillräckligt flöde kan störa funktionerna som behövs för tomgång hastigheter. Inspektera luftfiltret för någon uppbyggnad eller skräp som kan begränsa flödet. Löv eller liknande skräp, längst ner på luftfilterhuset kan dras upp mot elementet när motorn går, och de bör tas bort från huset. Gasspjället och halsen måste hållas rena för att tillåta exakta luftflöde som behövs för tomgång hastigheter. Ta bort gummit snorkel för att inspektera och rengöra gasspjället och halsen av spjällhuset. Använd sprejrengöring spjällhus, i enlighet med tillverkarens anvisningar, att rengöra någon smuts som kan ha samlats.
Bad Air

mängden bränsle som sprutas i förbränningskammaren är exakt doseras för att kombinera med en viss volym av luft. Mixen är formulerat av konstruktion och drift för att maximera bränsleeffektiviteten och motorns prestanda under varierande körförhållanden. Läckor vid insugningsröret kan späda blandningen med luftöverskott, och få den att vara för mager för motorn gå på tomgång. Ledningar och slangar som når in i insugningsröret kan läcka någonstans utefter sin längd. Anordningarna dessa vakuum rör och slangar fäster kan också läcka. Ventilation blandning dörr motorer och vissa motorer utsläppsregleringar drivs av undertryck i insugningsröret, och kan misslyckas och orsaka en läcka. Vakuum läckor kan störa de avsedda verksamhet motorreglagen, och bör tätas för att förhindra motorstopp, och bibehålla optimal motorns effektivitet och prestanda.
Fuel And Fire

1996 Cherokee har två bränslefilter. En är i bensintanken, tillsammans med pumpen och tryckregulatorn, och är vanligtvis endast servad när i-tankaggregat behöver reparationer. Den andra är mer lätt tillgängliga från under den vänstra ramen järnväg. Byt ut filtret och lägga bränsle injektor renare till en tank eller två av nytt bränsle för att hålla systemet fritt. Dator-relaterade komponenter i spjällhuset och på andra ställen kan kräva skickliga användning av en avancerad scanner verktyg för att diagnostisera, men tändsystem delar är lättillgängliga och utvärderas och mer benägna att bära. Slitna tändstift och tändkablarna kan fungera vid högre varvtal, men misslyckas på tomgång, när tändspolen produktionen är lägst. Överskott elektriska motståndet i en trött sekundärspole tråd kan ge tillräcklig energi vid höga hastigheter, men kanske inte lösas genom spolens utgång på tomgång. En ny uppsättning av pluggar och ledningar kan lindra bås och andra tidigare oupptäckt symtom, att erbjud en helt ny känsla av uppskattning för din trogna Jeep.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68691.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.