Skälen för Blow-By på en Chevy

Blow-by är en term som används för att beskriva vad som händer när kompressionen i en motor tvingar olja förbi ringarna och in i vevhuset. Blow-by kan orsaka en förlust av hästkrafter och förorena oljan i din Chevrolet bil eller lastbil. Korrekt underhåll av din motor under bilens livstid kan bidra till att förhindra blow-by uppstår. PCV Valve

Positiv vevhusventilation ventilen är konstruerad för att ventilera övertryck ur din motor och ventil omfattar områden. PCV-ventiler måste vara regelbundet underhållas och bytas ut, eller kommer de att bli blockerad. Om din Chevrolets PCV ventilen slutar fungera, är trycket byggs upp i din motor med inget sätt att fly. När tillräckligt tryck byggs upp, kan det tvinga olja och luft i form av blow-by.
Motorslitage

Motorer och deras olika komponenter slits ut på grund tid och användning. Ringarna, cylindrar och kolvar i din Chevrolets motor är inget undantag. När ringarna når en viss punkt av slitage, kommer tätningen försvagas och bränsleblandningen kommer att läcka ut in i vevhuset, där trycket kommer att bygga upp och så småningom orsaka att genomblåsning. Detta kan också orsakas av slitna cylindrar eller felaktiga kolvar. Kärnpunkten på motorn blow-by
Pressure

är att den orsakas av tryck. Helst mer tryck byggs upp inuti motorn eller områden ventil än man kan släppa, är det tryck pressas genom den svagaste punkten i din motor och orsakar blow-by.
P Om din Chevrolet är en diesel modell, vissa slag -med kommer att vara normala, men överdrivna trycket kommer att leda till högre nivåer av blow-by.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66343.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.